Izvor: Nezavisne Novine, 05.Jun.2018, 08:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stiže i Nokia telefon sa Snapdragon 710 čipom?

Izgleda da je novi Snapdragon 710 čipset prilično zanimljiv proizvođačima telefona. Nedavno su se pojavile informacije da Google sprema Pixel telefon sa ovim mobilnim procesorom, a sada se pojavljuju priče i o Nokia telefonu sa pomenutim čipsetom.

Novi Nokia model će, prema glasinama, biti objavljen u periodu jesen-zima (moguće tokom IFA sajma u septembru). >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << Kodno ime telefona je Phoenix i koristiće Snapdragon 710 čipset. Moguće je da je u pitanju nasljednik Nokia 7 Plus ili neki drugi Plus model.

Snapdragon 710 čip ima dva Cortex-A75 jezgra i šest A55-baziranih jezgara. Koristi Adreno GPU šeste serije, koji obećava 35% poboljšanje u odnosu na Snapdragon 660 GPU. Za AI sposobnosti čipseta je zadužen Hexagon 685 DSP, pozajmljen iz Snapdragon 845 modela.

(NN/benchmark)

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.