Plaši ih konkurencija: Proizvođač telefona deli otkaze radnicima

Izvor: B92, 14.Jan.2020, 19:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Plaši ih konkurencija: Proizvođač telefona deli otkaze radnicima

Espo -- Finski proizvođač telekomunikacione opreme Nokija saopštio je da ove godine planira da ukine oko 180 radnih mesta u matičnoj zemlj.

Kako najavljuju, nameravaju da povećaju ulaganja u digitalizaciju i tehnologiju mobilnih mreža nove generacije 5G.

Planirani otkazi neće obuhvatiti radnike u sektorima razvoja proizvoda za 5G u Ouluu i drugim delovima Finske, ističu u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Nokiji.

Kompanija u matičnoj zemlji zapošljava ukupno 6.000 radnika, a prošle godine su zaposlili oko 370 novih radnika.

Uprava nastoji da povrati poverenje ulagača, poljuljano bojaznima da zaostaje za Eriksonom i Huavejem u razvoju 5G.

U oktobru su snizili procene za 2019. i 2020. godinu zbog potrebnih većih ulaganja u mreže nove generacije, prenosi Index.

Danas su ponovili da su snizili planirane uštede do kraja godine, od 500 miliona evra.

"Ažurirali smo prethodno najavljenu zacrtanu uštedu troškova, sa 700 miliona na 500 miliona evra, uglavnom jer očekujemo dodatna ulaganja u 5G i digitalizaciju", izjavio je Nokijin šef u poslovanju mobilnih mreža Tomi Uito.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nokia ukida 180 radnih mjesta u Finskoj, ulaže u 5G

Izvor: SEEbiz.eu, 14.Jan.2020

HELSINKI - Finski proizvođač telekomunikacijske opreme Nokia priopćio je u utorak da ove godine planira ukinuti oko 180 radnih mjesta u matičnoj zemlji i povećati ulaganja u digitalizaciju i tehnologiju mobilnih mreža nove generacije 5G. ..Planirani otkazi neće obuhvatiti radnike u odjelima razvoja...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.