Nokija gasi radna mesta

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Sep.2018, 10:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nokija" gasi radna mesta

Veliki proizvođač telekomunikacione mreže "Nokija" će zatvoriti 250 radnih mesta u Napervilu, u Sjedinjenim Američkim Državama

Očekuje se da će zatvoriti još 250 pozicija, javlja Rojters pozivajući se na pisanje portala "Crain's Chicago".

Pročitajte još:

Portparol kompanije "Nokija" je potvrdio da su ugasili radna mesta u okviru globalnog plana finske kompanije o uštedi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << troškova, ali je odbio da otkrije broj.

Nokija očekuje da će ostvariti godišnju uštedu od 1,2 milijarde evra do kraja ove godine, nakon akvizicije svog bivšeg fracusko-američkog rivala Alkatel-Lusenta 2016. godine.

- U sklopu programa štednje zaista smo smanjili broj zaposlenih u Ilinoisu. Podaci o obimu tog smanjenja i o sadašnjem broju zaposlenih u Ilinoisu nisu za objavu - poručio je portparol "Nokije".

Iz "Nokije" nisu dali ni podatak o targetiranom ukupnom broju ukidanja radnih mesta u svetu, ali sindikati procenjuju da bi moglo da bude ugroženo od 10.000 do 15.000 radnih mesta.

"Nokija" je krajem 2017. godine imala oko 103.000 zaposlenih širom sveta.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.