Nokia seli svoja preduzeća u Aziju

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2012, 14:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia seli svoja preduzeća u Aziju

08.02.2012. -

Finska transnacionalna kompanija Nokia planira da smanji broj radnih mesta za 1100-1200, što je dve trećine radne snage u glavnim preduzećima za smartfone u finskom gradu Salo.

Juče je kompanija izjavila nameru da do kraja ove godine ukine više od 4 hiljade radnih mesta u fabrikama za smartfone u Mađarskoj, Meksiku i Finskoj.

Smartfoni će se sklapati u fabrikama u Aziji, koje su u neposrednoj blizini proizvođača detalja.

Izvor: Golos Rossii, foto: © Flickr.com/the_gman/cc-by-nc-sa
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Rusija smanjila nivo nezaposlenosti

Izvor: Vostok.rs, 08.Feb.2012

08.02.2012. -..Kako saopštava Federalna služba rada i zapošljavanja, broj nezaposlenih državljana Rusije je od prošle godine u primetnom opadanju...Početkom 2012. broj nezaposlenih u Rusiji iznosi 1 milion 280 hiljada ljudi, što je manje od prošlogodišnjih pokazatelja za 300 hiljada. Pomenuti...

Nastavak na Vostok.rs...

Kraj anonimnosti na kineskom internetu

Izvor: Vostok.rs, 09.Feb.2012, 12:22

09.02.2012. -..Kineskim korisnicima interneta su zvanično postavili ultimatum. Do 16. marta će morati da saopšte vlastima svoja prava imena. U suprotnom će ih lišiti prava da objavljuju bilo kakve tekstove i da šalju elektronske poruke...S kraja prošle godine nova pravila su već uvedena u Pekingu...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.