Nokia i Yahoo objavile partnerstvo

Izvor: B92, 24.Maj.2010, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia i Yahoo objavile partnerstvo

Kompanije Nokia i Yahoo objavile su danas svoje globalno partnerstvo. Nokia će pružati mape i navigacione servise za Yahoo, a Yahoo će se postarati za email i chat servise.



Svi servisi će biti kobrendirani. Pomenute kompanije, odlučile su se na ovaj korak nadajući se da će se tako lakše izboriti za svoj uspeh na sve konkurentnijem tržištu.

Kerol Berc, generalni direktor kompanije Yahoo, kaže da postignuti dogovor omogućava >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kompaniji da se fokusira na one oblasti koji predstavljaju njenu suštinu, a to su email, chat i slični servisi.

Iako je Nokia i dalje prva na tržištu mobilnih telefona, prema istraživanju Gartnera u prvom kvartalu ove godine njen udeo spao je sa 36% na 35,2%, a partnerstvo sa kompanijom Yahoo, moglo bi da joj pomogne u poslovanju u Americi.

Ipak, neki analitičari smatraju, da ni Yahoo ni Nokia ne čine dovoljno za bi uhvatile korak sa promenama koje se u ovom segmentu dešavaju, i da bi umesto kobrendiranja bilo bolje da su se odlučile za strategiju strukturnih promena u svojim kompanijama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.