Nokia i Microsoft sarađuju!

Izvor: Baguje.com, 11.Feb.2011, 16:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia i Microsoft sarađuju!

Nakon što je u prošloj godini prodaja Nokia telefona opala sa 40% na 31% u ukupnoj prodaji telefona, finska kompanija je shvatila da joj gori pod nogama. Tako je danas zvanično objavljena vest koja se mogla naslutiti prethodnih dana: Nokia i Microsoft će sarađivati u budućnosti.
Saradnja će se odvijati na više nivoa, Windows Phone 7 će postati dominantna platforma na Nokia smartphone uređajima, primarni pretraživač >> Pročitaj celu vest na sajtu Baguje.com << će postati Bing, Nokia Maps će postati deo Microsoftovog mapping servisa, a postojeće Nokia aplikacije i prodavnica aplikacija biće intergrisani sa Microsoftovim Marketplaceom.
'Partnerstvo će doneti značajnu prednost kupcima, programerima, mobilnim operaterima i poslovanju širom sveta. Neverovatno smo uzbuđeni zbog putovanja na koje krećemo zajedno', navodi se u zvaničnom saopštenju.
U njemu se kaže da se bitka premešta sa mobilnih uređaja na mobilni ekosistem, i da su svesni da postoje i drugi ekosistemi, ali da će ih oni 'poremetiti'.
'Zajedno, vidimo šansu, a imamo volju, resurse i snagu za uspeh'.

Slični postovi:Nokia u saradnji sa Microsoft-om? Nokia u saradnji sa Microsoft-om? [Ovi] Nokia Internet servis

Post "Nokia i Microsoft sarađuju!" je objavio Tiky za sajt Baguje.COM, dana 11. 02. 2011.
Kategorije: Microsoft, Mobilni, Nokia, Vesti | Tagovi: saradnja, smartphone



Nastavak na Baguje.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Baguje.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Baguje.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.