Nokia Lumia 1020

Izvor: Blic, 17.Mar.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nokia Lumia 1020

Nokia Lumia 1020 je moderan smart telefon inovativnog dizajna. Kućište je izrađeno od plastike koja je mekana i prijatna na dodir. PureMotion HD+ AMOLED display od 4,5 inča može da se pohvali Gorilla Glass zaštitom treće generacije. Boje na ekranu su žive, dok je kontrast vrhunski.

Uređaj poseduje Windows Phone 8 operativni sistem i Snapdragon S4 Dual Core procesor od 1,5GHz. Može da se poveže na Wi-Fi i podržava 2G, 3G i 4G mrežu. Za brzo i lako krstarenje Internetom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zaslužan je pretraživač Internet Explorer 10.

Telefon ima integrisan pristup društvenim mrežama - Facebook, Twitter i LinkedIn. Opcija PLAY TO omogućava da delite svoje fotografije, video snimke i muziku sa ostalim DLNA kompatibilnim uređajima povezanim na istu Wi-Fi mrežu.

Ovaj uređaj karakterišu aplikacije za lociranje i navigaciju: HERE Drive +, HERE Maps i HERE Transit. Korisne funkcije navigacije su informacije o saobraćaju uživo, upozorenja o ograničenju brzine, besplatna navigacija za pešačenje, besplatna globalna postepena glasovna navigacija za vožnju i druge.

Uređaj može da se pohvali i brojnim poslovnim aplikacijama, kao što su besplatno preuzimanje Adobe Acrobat Reader-a, SkyDrive skladište za beleške i dokumenta, Company Hub, Office aplikacije - Word, Excel, PowerPoint, OneNote i druge.

Baterija kapaciteta 2000mAh u stanju pripravnosti može da izdrži i do 16 dana. Maksimalno vreme trajanja razgovora u 2G mreži je 19 sati, a u 3G mreži 13 sati.

Primarna kamera od 41MP sa Carl Zeiss objektivom, optičkom stabilizacijom slike i ksenonskim blicem, zadovoljiće i najzahtevnije ljubitelje fotografije, dok sekundarna kamera ima 1,2MP. Nokia Pro Camera omogućava lako i jednostavno snimanje fotografija visokog kvaliteta, uz prilagođavanje fokusa, balansa bele, brzine zatvarača i drugih funkcija. Snimljeni HD video snimci su izuzetno jasni, sa mnogo detalja, a mogu se uvećati i do šest puta, bez smanjenja kvaliteta. Funkcija Nokia Rich obezbeđuje visok kvalitet zvuka, čak i na bučnim mestima.

Nokia Lumia 1020 je pametan telefon koji može da se pohvali jedinstvenom kamerom, odličnim operativnim sistemom i fantastičnom izradom. Dostupan je u ponudi mt:s-a po ceni od 1 dinar uz paket Mega Net.

Za kupovinu i dodatne informacije o mobilnom telefonu posetite naš webshop ili naše poslovnice.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.