Na stotine miliona donirao, a koristio mobilni star 17 godina

Izvor: B92, 17.Okt.2018, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na stotine miliona donirao, a koristio mobilni star 17 godina

Najpoznatiji kineski glumac Jun-Fat živi vrlo skromnim životom: hrani se na uličnim štandovima, koristi javni prevoz i troši 100 dolara mesečno. Sedamnaest godina je koristio isti mobilni telefon i to nije sve.

Priču o kineskoj glumačkoj zvezdi prenosi Jayne Stars i navodi da bi on mogao sebi da priuštiti luksuzne sportske automobile, skupe stanove i odeću, ali da ga sve to ne zanima.

Njegova supruga i on žive prilično "normalnim" životom, a svoje bogatstvo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od 714 miliona američkih dolara su odlučili da daju u dobrotvorne svrhe.

Najveća azijska zvezda Jun glumio je između ostalog u filmovima "Tigar i zmaj" i "Elitne ubice" koji su i u Holivudu postigli veliki uspeh.

"Moj san je da budem normalna i jednostavna osoba. Najteža stvar u svetu ne odnosi se na to koliko novca možeš da zaradiš, već kako pritom da zadržiš mirno stanje uma i živiš ostatak života na jednostavan i opušten način", rekao je popularni glumac koji je 17 godina koristio isti mobitni telefon.

Svoju staru Nokiju nedavno je morao da zameni prvim pametnim telefonom u životu jer je stari prestao da radi.

Na pitanje zašto je odlučio da donira toliko novca Jun je sa smeškom odgovorio da taj novac ionako nije njegov i da ga on samo čuva.
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.