Microsoft forsira ARM tablete

Izvor: ITsvet.com, 30.Sep.2013, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Microsoft forsira ARM tablete

Uprkos tome što relevantnost Windows RT tableta sve više opada, Microsoft nikako ne odustaje od ARM platforme. Terry Myerson, izvršni potpredsednik kompanije, navodi da ARM uređaji, naročito telefoni, imaju veliki tržišni udeo zahvaljujući pre sve svega produženom trajanju baterije i mogućnostima povezivanja. On je istom prilikom naglasio i da Microsoft planira predstavljanje manjeg ARM baziranog tablet računara, koji će najverovatnije odlikovati 7.5“ ekran. Pored toga, i od kompanije Nokia se očekuje da predstavi ARM bazirani tablet računar koji pokreće RT.
Pogledaj vesti o: Nokia

Nastavak na ITsvet.com...






Povezane vesti

Zašto Microsoftu trebaju mali tableti

Izvor: ITsvet.com, 01.Okt.2013, 09:32

Kada Microsoft predstavi Windows 8.1 u toku narednog meseca, sigurno će biti predstavljeni i novi ekrani koje će odlikovati ovaj operativni sistem. Dok Windows 8.1 podrazumeva različite pogodnosti za one koji radije ostaju u desktop okruženju, Microsoft nastavlja sa svojom praksom da korisnike šalje...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta ITsvet.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta ITsvet.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.