MeeGo tim odlazi iz Nokije

Izvor: B92, 05.Jul.2012, 12:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MeeGo tim odlazi iz Nokije

Sotiris Makrigianis (Sotiris Makrygiannis), direktor aplikacija za MeeGo u kompaniji Nokija, napustio je ovu kompaniju.

Pre ove, on se nalazio na različitim pozicijama u Nokiji u poslednjih dvanaest godina, a njegov odlazak, naročito ako se ima u vidu da je snažno podržavao MeeGo platformu, mnogi su protumačili kao znak da kompanija više nema MeeGo u svom planu, piše The Verge.

U svom "oproštajnom" tweetu Sotiris je napisao:

"Posle 12 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nokiji, vreme je da se oprostimo. Znam da smo napravili legendardni telefon N9 i da smo se snažno trudili".

Sa njim odlaze i drugi članovi MeeGo tima, piše GSMarena, a informacije o njihovom odlasku stigle su nedugo nakon što je objavljena dostupnost nove verzija, PR1.3, za korisnike Nokia N9 telefona.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.