Izvor: RTS, 01.Nov.2020, 19:36

Zločin za Noć veštica – obučen u srednjovekovnu odeću, katanom ubio dve osobe

Muškarac obučen u srednjovekovni kostim ubio je sinoć u kanadskom gradu Kvebeku japanskom katanom dve osobe i ranio još pet. Uhapšen osumnjičeni.
Kanadska policija jutros je uhapsila dvadesetčetvorogodišnjaka iz Montreala, koji se sumnjiči da je izvršio napade japanskom katanom u Kvebeku.

Policijski zvaničnici su saopštili da je napad posledica ličnih motiva i da nije reč o terorizmu.
"Kako je bio odeven u srednjovekovnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << odeću i naoružan japanskim mačem, sve nas navodi na verovanje da je napadč svoje žrtve birao nasumice", saopštio je zvaničnik i dodao da nije pronađena nikakva veza između napadača i neke terorističke organizacije.
Osumnjičeni nije odranije poznat policiji i nije imao kriminalni dosije.
Sumnja se da je napadač imao nameru da ubije što više ljudi, ali još nije poznato zašto.
Incident se dogodio u subotu u kasnim večernjim satima, u samom centru grada, u vreme kada se u Kanadi proslavlja praznik Noć veštica.

Nakon tročasovne potrage, za čije vreme su stanovnici centra Kvebeka bili zamoljeni da ostanu u svojim domovima, napadač je uhapšen.
Gradonačelnik Kvebeka je rekao da veruje da je u pitanju izolovan čin i istakao da se u društvu mora voditi otvorena debata o mentalnom zdravlju.
U januaru 2017. godine, šest osoba je poginulo, a osam ranjeno u pucnjavi koja se dogodila tokom večernje molitve u džamiji u Kvebeku. Napadač je kasnije osuđen na doživotnu zatvorsku kaznu.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.