Izvor: B92, 24.Okt.2023, 15:10

Sveštenik uništio bundeve za Noć veštica i rasplakao decu: "Postupio sam prema svojoj veri" FOTO

Sveštenik iz Češke je uništio izrezbarene bundeve koje su deca pripremala za Noć veštica.

Na Facebook stranici sela prošle nedelje su se pojavile fotke uništenih bundeva, ali tada niko nije znao ko je to uradio.

"Naša povorka bundeva i fenjera protekla je u odličnoj atmosferi punoj dečjeg entuzijazma, a verujemo da su se i odrasli fantastično zabavili dok su gledali oduševljenje u očima mališana. Verovatno nećemo pronaći dotičnog vandala koji je deci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pokvario radost, ali verujemo da čita ovu objavu i da mu je muka od samog sebe", napisali su meštani na Facebooku.

Deca su bila tužna, neki su se i rasplakali kada su videli takav prizor, a komentari su ubrzo preplavili društvene mreže. Kasnije se saznalo da je počinilac sveštenik koji se i oglasio otvorenim pismom.

"Izlazeći iz župnog dvora u nedelju uveče ugledao sam brojne simbole sotonske svetkovine Noći veštica postavljene ispred naše svetinje. Postupio sam prema svojoj veri i dužnosti oca i zaštitnika dece koja su mi poverena i uklonio te simbole. Međutim, pokušajte da zapamtite da je moja dužnost kao autoriteta i sveštenika da zaštitim decu i porodicu od skrivenog zla", stoji u sveštenikovoj objavi.

On je, između ostalog, dodao i da smatra kako je Noć veštica nastala u savremenom prljavom svetu kao protivteža katoličkom prazniku Dušni dan. Deci se izvinila i Brnska biskupija, čiji predstavnici su osudili sveštenikov čin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Noć veštica

Nastavak na B92...






Povezane vesti

FOTO Sveštenik uništio bundeve koje su deca rezbarila za Noć veštica: "Satanistički simboli"

Izvor: Radio 021, 25.Okt.2023, 07:39

Sveštenik Jaromir Smejkal iz sela Kurdejova u Češkoj uočio je izložbu izrezbarenih bundeva u blizini svoje crkve i uništio je.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.