Skot: Marinci nisu nosili fantomke za Noć veštica

Izvor: B92, 01.Nov.2016, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Skot: Marinci nisu nosili fantomke za Noć veštica

Beograd -- Srpski tabloidi su 90 odsto izmišljotina, pet odsto teorija zavere i pet odsto istina, rekao je ambasador SAD u Srbiji Kajl Skot.

On je time odgovorio na medijske napise da su američki marinci nedavno bili maskirani u rušitelje Savamale.

"Ima jedne istine", rekao je Skot novinarima na Pašinoj Česmi kod Leskovca i objasnio da je bila privatna zabava kod marinaca.

"I jedan čovek, koji nije marinac, pošto je bila proslava Noći veštica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << , maskirao se u neku majicu i fantomku, misleći da je to smešno", precizirao je Skot.

"Ja ne mislim da je to smešno, ali je on mislio da jeste. Ali laž je da su svi naši marinci to nosili. To da su imali neke parole protiv vlade, to je laž", poručio je Skot i podsetio da marinci imaju po 18 ili 19 godina i da su ovde tek godinu dana.

"Oni verovatno i ne znaju ko je Vlada Srbije i ko je premijer. Njihova je dužnost da zaštite našu ambasadu", istakao je Skot.

"To što je on rekao na pres konferenciji, što svi tabloidi sada prenose kao istinu, uopšte nije istina", napomenuo je Skot.

Upitan za proslavu "Noći veštica" u ambasadi SAD i priču da su američki marinci bili obučeni kao fantomi, da su nosili majice "Savamala demolation tim" i uzvikivali najružnije stvari o njemu, premijer Srbije Aleksandar Vučić je rekao da su ga službe obavestile o tome, i da, ako je to tačno, ništa drugo nije ni očekivao od tupavog humora američkih marinaca i da ništa inteligentnije nije ni očekivao.
Pogledaj vesti o: Noć veštica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.