Roditelji protiv Noći veštica: Danas slava a to organizuju

Izvor: B92, 31.Okt.2016, 20:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Roditelji protiv Noći veštica: Danas slava a to organizuju

Čačak -- Više roditelja iz Osnovne škole u Preljini kod Čačka odbilo je da njihovo dete danas obuče kostim koji je, kako tvrde, od dece tražila nastavnica engleskog.

"Ne želim da mi se dete tako oblači, jer niko ne veruje da veštice postoje niti da mrtvi posećuju domove. Uložili smo dosta napora da dete oslobodimo straha od vampira, vukodlaka i veštičenja, a onda im u školi to stavljaju u glavu", kaže jedan od roditelja iz Preljine i dodaje:

"Zašto plašimo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << decu od sedam godina takvim stvarima? Neverovatno je da to neko organizuje danas na Svetog Luku, kada nam je slava."

Direktor Osnovne škole u Preljini Radojle Čolović izjavio je da ga je nastavnica engleskog izvestila da se radi o planu i programu kojim je predviđeno da se deca upoznaju i sa tradicijom drugih zemalja.

Prema njegovim rečima, niko decu "nije terao" da nose maske, već je to bilo na dobrovoljnoj bazi.
Pogledaj vesti o: Noć veštica

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.