MALOLETNIK IZ PEĆI PLANIRAO MASAKR U ŠKOLI: Utvrđeno da je imao kontakt sa dečakom ubicom iz Ribnikara!

Izvor: SrbijaDanas.com, 08.Dec.2023, 18:29

MALOLETNIK IZ PEĆI PLANIRAO MASAKR U ŠKOLI: Utvrđeno da je imao kontakt sa dečakom ubicom iz Ribnikara!

Prema policijskim informacijama osumnjičeni je planirao da izvede napad u vreme praznika "Noć veštica".

Specijalno tužilaštvo takozvanog Kosova predložilo je izricanje zavodske vaspitne mere šesnaestogodišnjaku, koji se sumnjiči da je pripremio napad na učenike jedne srednje škole u Peći.

Osumnjičeni će ukoliko sud prihvati predlog biti upućen u vaspitno-popravnu ustanovu zbog krivičnog dela "pripremanje za teroristička dela ili krivična dela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << protiv ustavnog poretka i bezbednosti Kosova.

Osumnjičeni maloletnih je pre nekoliko dana uhapšen pošto je kod njega pronađen sipsak sa imenima učenika po odeljrnjima na kome je pisalo "Mete projekta".

Prema policijskim informacijama osumnjičeni je planirao da izvede napad u vreme praznika "Noć veštica" a svoju nameru je objavio na društvenoj mreži TikToK.

Uhapšeni maloletnik, kako je istragom utvrđeno, imao je kontakt sa više osoba u inostranstvu, među kojima i sa dečakom koji je u maju izvršio ubistvo osam učenika i čuvara u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu.
Pogledaj vesti o: Noć veštica

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.