JEZIVO! UBIJAO U NOĆI VEŠTICA: Muškarac osuđen na 10 doživotnih i 260 godina zatvora, UBIJAO i vikao Bog je veliki!

Izvor: SrbijaDanas.com, 18.Maj.2023, 16:21

JEZIVO! UBIJAO U NOĆI VEŠTICA: Muškarac osuđen na 10 doživotnih i 260 godina zatvora, UBIJAO i vikao "Bog je veliki!"

Poborniku Islamske države koji stoji iza najsmrtonosnijeg terorističkog napada u Njujorku od 11. septembra rečeno je da će umreti u zatvoru služeći višestruke doživotne kazne.

Sajfulo Saipov je ubio osmoricu kada je vozio kamion na pešake i bicikliste na ulici Menhetna 2017.

Izrečeno mu je 10 doživotnih zatvora - od kojih osam uzastopno - plus 260 godina, i nikada neće biti pušten.

Dok mu je izrečena kazna, rečeno mu je da >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << je "uništio toliko života" - ali nije pokazao kajanje tokom suđenja.

Saipova su se suočile porodice žrtava i preživeli na sudu, a sudija je primetio njegovu "čistu nepokajanu prirodu" tokom izricanja presude u sredu.

Državljanin Uzbekistana, koji sada ima 35 godina, koristio je iznajmljeni kamion da nasumično napadne bicikliste i pešake u centru Menhetna na Zapadnoj strani uveče za Noć veštica 2017.

Vikao je „Bog je veliki“ na arapskom, a policija ga je upucala dok je izlazio iz vozila. Nadao se da će mu taj zločin doneti članstvo u grupi, rečeno je na prethodnom saslušanju.

Očekuje se da će biti zadržan u zatvoru "supermaks" visoke bezbednosti u Koloradu, gde zatvorenici provode do 23 sata dnevno u svojim ćelijama.

Monika Misio, majka žrtve Nikolasa Klivsa, izjavila je u sudnici: "Gadi mi se što se on budi svaki dan dok moj sin ne!"

- Njegovo varvarstvo i surovost me ispunjavaju besom - rekla je ona.

Rejčel Farn, koja je preživela napad, rekla je da može da oprosti Saipovu zbog uticaja na sebe, ali ne i za patnju koju je naneo drugima koji su došli da čuju presudu.

Ona je dodala:

- Kad pogledam po sobi, kada pomislim na sav bol koji si nanio, ne mogu oprostiti. To je između tebe, njih i Alaha.
Pogledaj vesti o: Noć veštica,   Nju Jork

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.