Zbog bolesti glumca odložena premijera predstave Deobe u niškom Pozorištu

Izvor: JužneVesti.com, 10.Mar.2021, 16:28

Zbog bolesti glumca odložena premijera predstave "Deobe" u niškom Pozorištu

Premijera predstave, rađene po čuvenom romanu Dobrice Ćosića, a koja je zakazana za četvrtak i petak, 11. i 12. mart, biće odložena jer se jedan od glumaca razboleo, saopštavaju iz niškog Narodnog pozorišta. Za sada još nije poznato kada bi trebalo da bude novi termin premijernog izvođenja.

Pripreme za predstavu Deobe, čiju režiju potpisuje Jug Radivojević i koja je rađena u koprodukciji pozorišta iz Novog Sada, Niša i Prištine, počele su još februara, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ali će zainteresovani morati da sačekaju njeno premijerno izvođenje u Narodnom pozorištu u Nišu.

Premijere predstave "Deobe" zakazane za 11.03. i 12.03. u Narodnom pozorištu Niš, odlažu zbog bolesti glumca iz predstave – saopštavaju iz Narodnog pozorišta.

Inače, predstava je postavljena prema dramatizaciji direktora niškog Pozorišta Spasoja Ž. Milovanovića, a ostalu ekipu čine i dramaturg Božidar Knežević, pored režije Jug Radivojević radi i na scenografiji, kostimograf je Tatjana Radišić, a kompozitor Aleksandar Srebrić. Autorsku ekipu čine i Danilo Mlađenović, asistent scenografa, Igor Damjanović, scenski pokret, i Radovan Knežević, scenski govor.

Uloga seoskog gazde Uroša Babovića iz romana koji je 1961. godine dobio NIN-ovu nagradu pripala je Nebojši Saviću, a njegovu ženu Vidu igraće Sonja Damjanović.

Iz Narodnog pozorišta ne preciziraju kada bi Nišlije mogle da očekuju novi termin premijere, ali navode da će biti blagovoremeno obavešteni.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.