Vučić u Nišu danas otvara Cumtobel, a sutra IMI

Izvor: JužneVesti.com, 28.Sep.2018, 10:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vučić u Nišu danas otvara "Cumtobel", a sutra "IMI"

U dva dana u Nišu će svečano svoje pogone otvoriti dve fabrike - danas će to biti austrijski Cumtobel koji proizvodi rasvetu, a sutra filipinski IMI koji pravi automobilske komponente. Na obe ceremonije, pored direktora kompanija i lokalnih vlasti, prisustvovaće i predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Austrijska fabrika počela je da se gradi u Nišu pre više od godinu dana, nedavno je završena i u julu je pokrenut deo proizvodnje. U njoj trenutno radi 350 radnika, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << a prema ranijim najavama iz kompanije, postepeno će povećavati “lokalnu radnu snagu” u narednih 3 do 5 godina.

U dugoročnoj perspektivi novi proizvodni pogon u Nišu će da osigura kapacitet za 1.100 zaposlenih koji će raditi u indirektnom korporativnim i direktnim radnim pozicijama u proizvodnji - saopštili su ranije iz Cumtobela.

Ova fabrika biće otvorena danas u 14 sati, dok će u subotu u 10 sati biti otvoren pogon fabrike IMI u Niškoj Banji.

IMI bi u narednih 10 godina trebalo da zaposli 1.250 ljudi, što je predviđeno ugovorom koji su potpisali ministar privrede Goran Knežević i izvršni direktor kompanije Žil Bernar.

Kako je ranije najavio premijer Aleksandar Vučić, ova kompanija će dobiti subvencije od 6.800 evra po otvorenom radnom mestu.

Bulatović juće proveravao da li je sve spremno za otvaranje; foto: zvanični sajt Grada NišaKako bi se uverio da je sve spremno za današnju ceremoniju, gradonačelnik Niša Darko Bulatović juče je obišao fabrike Cumtobel i IMI, a napomenuo je da će u ove dve kompanije uskoro će ući blizu šest stotina novih inženjera.

Ovo će za Niš biti veliki vikend i veliki praznik, rekao bih. Ovo će biti peta i šesta fabrika koje se otvaraju u poslednje dve godine u Nišu. To je jako značajno za grad koji ne pamti toliko značajnu podršku Države, Vlade, lično rredsednika Republike - rekao je Bulatović.

Gradonačelnik je rekao da će filipinski investitor u narednih 10 godina uložiti 30 miliona evra, te da će zaposliti i veliki broj inženjera i visokokvalifikovanih ljudi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.