Vršnjačko nasilje u niškoj Gimnaziji 9. maj - pokrenut disciplinski postupak protiv napadača

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2022, 16:36

Vršnjačko nasilje u niškoj Gimnaziji "9. maj" - pokrenut disciplinski postupak protiv napadača

Jutros oko 9:20 došlo je do vršnjačkog nasilja u niškoj Gimnaziji "9. maj" kada je jedan učenik drugog razreda udario drugog, a zatim i pobegao iz škole. Direktor Gimnazije Nenad Disić kaže da je pokrenut disciplinski postupak protiv napadača, a da je povređeni dečak zadobio lakše povrede.

Direktor ističe da je škola odmah reagovala i izolovala napadnutog dečaka koji je obavio razgovor sa psihologom i pedagogom, gde je sačekao policiju i Hitnu pomoć.

Hitna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << pomoć koja ga je pregledala je konstatovala lake povrede. Učenik koji ga je napao je odmah nakon napada napustio školu, a zatim se po pozivu vratio nazad u pratnji roditelja da da izjavu policiji - rekao je direktor.

Kako kaže, Tim za bezbednost škole se hitno sastao i procenio da je došlo do trećeg nivoa nasilja, zbog čega je pokrenut disciplinski postupak protiv napadača.

Iz policije saopštavaju da je o vršnjačkom nasilju obavešteno i Više tužilaštvo.

Vršnjačko nasilje poslednjih meseci sve je više u žiži javnosti, a neki od poslednjih slučajeva dogodili su se Vranju, dok su sve češći incidenti po osnovnim i srednjim školama podstakli prosvetare u Leskovcu da izađu na ulice.

Iz Ministarstva prosvete saopštavaju da je danas zasedala i Radna grupa za prevenciju i sprečavanje nasilja u sistemu obrazovanja i vaspitanja i da će razmotriti mogućnosti za bolju prevenciju, posebno u delu sankcija.

Radna grupa će do 20. decembra predložiti izmene i dopune postojećih zakona i podzakonskih akata sa ciljem poboljšanja zaštite učenika i zaposlenih od nasilja - naveli su iz Ministarstva.

Radnu grupu, pored predstavnika Ministarstva prosvete, čine i predstavnici ministarstava za brigu o porodici i demografiju, policije, pravde, zdravlja, za državnu upravu u lokalnu samoupravu, predstavnici reprezentativnih sindikata u prosveti, direktori škola, psiholozi, pedagozi i stručnjaci za bezbednost.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.