Izvor: RTS, 29.Nov.2022, 14:19

Novi slučaj vršnjačkog nasilja, učenik gimnazije u Nišu napao drugara na velikom odmoru

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. maj" iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda.
Učenik je zadobio nekoliko udaraca u glavu i telo i ima lakše telesne povrede.

"Za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni učenik II/4 ušao je u učionicu odeljenja II/3 i napao jednog od učenika tog odeljenja udarajući ga pesnicom u glavu i telo. Jedna učenica koja je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bila tu je reagovala, učenik je prijavio nasilje razrednom starešini, koji je obavestio mene. Napadnuti učenik je odveden u pedagošku službu na razgovor. Pedagog je nakon toga pozvao i napadača na razgovor. Obaveštena je policija, hirna pomoć, a u međuvremenu je obaveštena i Školska uprava u Nišu, što nam je i obaveza", rekao je za RTS direktor škole Nenad Disić.
Školski tim za sprečavanje nasilja i diskriminacije ocenio je, na hitnoj sednici, da je učenik počinio najviši, treći stepen nasilja i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.
Tim će na sednici u petak odlučiti da li će za nasilnog učenika biti predloženo isključenje iz škole.
Učenik je bio problematičan i ranije i bio je pod pojačanim vaspitnim nadzorom. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novi slučaj vršnjačkog nasilja: Gimnazijalac napao i povredio vršnjaka na školskom odmoru

Izvor: Radio 021, 29.Nov.2022

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. maj" iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda.

Nastavak na Radio 021...

Vršnjačko nasilje u niškoj Gimnaziji "9. maj" - pokrenut disciplinski postupak protiv napadača

Izvor: JužneVesti.com, 29.Nov.2022

Jutros oko 9:20 došlo je do vršnjačkog nasilja u niškoj Gimnaziji "9. maj" kada je jedan učenik drugog razreda udario drugog, a zatim i pobegao iz škole. Direktor Gimnazije Nenad Disić kaže da je pokrenut disciplinski postupak protiv napadača, a da je povređeni dečak zadobio lakše povrede...Direktor...

Nastavak na JužneVesti.com...

Učenik gimnazije „9. maj“ lakše povređen pošto ga je napao vršnjak

Izvor: JUGpress.com, 30.Nov.2022, 12:21

NIŠ..Učenik drugog razreda Gimnazije „9. maj“ zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao vršnjak i zadao mu više udaraca u glavu i telo. Povređenog učenika je zbrinula Hitna pomoć, ustanovljeno je da je na sreću zadobio samo lakše povrede... Škola je o događaju...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.