Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Srbiji, učenik gimnazije u Nišu napao drugara na velikom odmoru

Izvor: JuznaSrbija.info, 29.Nov.2022, 16:44

Novi slučaj vršnjačkog nasilja u Srbiji, učenik gimnazije u Nišu napao drugara na velikom odmoru

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. maj" iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda, izveštava RTS.

Učenik je zadobio nekoliko udaraca u glavu i telo i ima lakše telesne povrede.

"Za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni učenik II/4 ušao je u učionicu odeljenja II/3 i napao jednog od učenika tog odeljenja udarajući ga pesnicom u glavu i telo. Jedna učenica koja je bila >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << tu je reagovala, učenik je prijavio nasilje razrednom starešini, koji je obavestio mene. Napadnuti učenik je odveden u pedagošku službu na razgovor. Pedagog je nakon toga pozvao i napadača na razgovor. Obaveštena je policija, hitna pomoć, a u međuvremenu je obaveštena i Školska uprava u Nišu, što nam je i obaveza", rekao je za RTS direktor škole Nenad Disić.

Školski tim za sprečavanje nasilja i diskriminacije ocenio je, na hitnoj sednici, da je učenik počinio najviši, treći stepen nasilja i protiv njega je pokrenut disciplinski postupak.

Tim će na sednici u petak odlučiti da li će za nasilnog učenika biti predloženo isključenje iz škole.

Učenik je bio problematičan i ranije i bio je pod pojačanim vaspitnim nadzorom.

VIDEO: RTS

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NOVI SLUČAJ VRŠNJAČKOG NASILJA U NIŠU Učenik gimnazije napao drugara na velikom odmoru

Izvor: Pančevac-online.com, 29.Nov.2022

Učenik drugog razreda Gimnazije „9. maj“ iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda. Učenik je zadobio nekoliko udaraca u glavu i telo i ima lakše telesne povrede. „Za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni učenik...

Nastavak na Pančevac-online.com...

Vršnjačko nasilje u Nišu: Učenik gimnazije napao drugara na velikom odmoru

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Nov.2022

Učenik drugog razreda Gimnazije "9. maj" iz Niša zadobio je lakše povrede kada ga je na velikom odmoru u učionici napao učenik iz drugog odeljenja istog razreda, rekao je za Tanjug direktor škole Nenad Disić..."Učenik II/4 ušao je za vreme velikog odmora u prepodnevnoj smeni u učionicu odeljenja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.