Vitko Radomirović traži 100.000 dinara po satu za prenos skupštinskih sednica?

Izvor: JuznaSrbija.info, 12.Nov.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vitko Radomirović traži 100.000 dinara po satu za prenos skupštinskih sednica?

Sednica Skupštine grada Niša prekinuta je jutros praktično pre nego što je i počela jer zbog privatizacije NTV-a sada nema živog TV prenosa, a kako nezvanično saznajemo, novi vlasnik Vitko Radomirović traži 100.000 dinara po satu!

Oko 9 časova, kada zasedanja obično počinju, odbornici opozicije burno su reagovali kada su saznali da prenosa na Niškoj televiziji neće biti pa se okupili oko govornice I odbili da se sklone, čime je blokiran dalji rad. Izostanak >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << prenosa opozicija je okarakterisala kao udar na demokratiju jer od 1997. godine NTV realizuje direktne prenose svake sednice. Međutim, ova medijska kuća je, posle godina borbe da se transformiše u regionalni javni servis, prethodnih dana privatizovana i više nije u obavezi da realizuje prenose sednica gradskog parlamenta. Prenose NTV može da radi i dalje ali, kako je pojašnjeno, uz 100.000 dinara naknade po satu. Nezvanično saznajemo da je tu cifru novi vlasnik NTV-a jutros i tražio vlastima kada je izbio problem sa blokadom parlamenta od strane opozicije.

-Desilo se ono na šta su mnogi od nas i upozoravali. NTV je otišla u ruke privatnika, u ovom slučaju Vitka Radomirovića i Slađane Ostojić koji već upravljaju svim niškim informativnim televizijama, izuzev Koprenikusa. Kada su radnici NTV-a upozoravali da će Radomirović ,,reketirati” Grad čim postane vlasnik maltene svih niških medija, što se i desilo, vlast tada nije bilo briga. Sada je to došlo na naplatu I to dva dana pošto je preuzeo televiziju – prokomentarisao je jedan gradski većnik danas u razgovoru sa novinarima u skupštinskom foajeu, insistirajući da mu komentar ne potpisujemo.

Zauzeli skupštinsku govornicu

Podsetimo, u znak protesta opozicioni odbornici su zauzeli skupštinsku govornicu, što je onemogućilo predsedavajućeg Nenada Stankovića da, kako je pojasnio, ,,u skladu sa propisima i poslovnikom započne sednicu”. Pošto je konstatovao da opozicija opstruiše rad, sednicu je prekinuo do daljnjeg, tako da su mnoge odluke, uključujući rebalans budžeta, ostale na čekanju. Za neproduženje ugovora o prenosima sednica sa NTV-om, koji je istekao 31. oktobra, kada je prošao i rok za privatizaciju medija, opozicija okrivljuje vlast. Problem će biti prevaziđen u zakonskom roku za održavanje sednice koja je jutros započeta.

– Ja imam obavezu da nastavak zakažem u naredne dve nedelje, očekujem da ćemo vrlo brzo nastaviti da radimo uobičajeno – rekao je Mile Ilić, predsednik Skupštine, koji je na adrese svih niških televizija već poslao ponudu o vršenju prenosa skupštinskih zasedanja, a od onih koji su zainteresovani očekuje da predoče i ,,uslove” pod kojima bi to radili.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.