Više od 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 aviona na vojnoj paradi u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 07.Maj.2019, 09:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Više od 4.000 vojnika, 300 vozila i 40 aviona na vojnoj paradi u Nišu

Na niškom Bulevaru Nikole Tesle u petak 10. maja biće vojnici i tenkovi i nadletaće avioni, na paradi koja se povodom Dana pobede održava u Nišu. Iz Ministarstva odbrane najavljuju da će defilovati više od 4.000 vojnika, 300 borbenih i neborbenih vozila, a u vazduhu će biti 40 aviona.

Program vojne parade "Odbrana slobode" počinje u 11 sati, a deo Niša je već nekoliko dana blokiran, u gradu su velike gužve i tako će biti do petka. Vojnici se uveliko pripremaju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << za paradu; foto: citalac

Tada je najavljeno da će svoju sposobnost prikazati vojska i policija. Povod je Dan pobede, a slogan manifestacije "Da se ne zaboravi".

Najavljen je svečani defile pešadijskog i motorizovanog ešelona, kao i nalet vazduhoplovnog ešelona i padobranski desant.

Planirano je učešće više od 4.000 pripadnika Vojske Srbije i MUP-a, oko 300 borbenih i neborbenih vozila i sistema i oko 40 vazduhoplova - dodaju iz Ministarstva odbrane. Vojnici se uveliko pripremaju za paradu; foto: citalac

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je za Politiku najavio da će u Nišu prvi put marširati i veterani i kadeti.

Podsetimo, osim posečenih bandera i rušenja pešačkih ostrva na Bulevaru Nikole Tesle, zbog vojne parade je izmenjen režim gradskog prevoza u tom delu grada i nekim bulevarima ne može da se prolazi.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na paradi "Odbrana slobode", 4.000 vojnika i policajaca, 300 vozila i 40 letelica (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Maj.2019

Na osnovu odluke predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića, a povodom Dana pobede, prikaz sposobnosti Vojske Srbije i Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije „ODBRANA SLOBODE“ biće održan 10. maja 2019. godine sa početkom u 11 časova na Bulevaru...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.