Upravnik niškog pozorišta oglasio se o neustupanju sale za ProGlas

Izvor: JužneVesti.com, 11.Dec.2023, 18:23

Upravnik niškog pozorišta oglasio se o neustupanju sale za "ProGlas"

Dan nakon održavanja tribine ProGlasa na platou ispred Narodnog pozorišta u Nišu i reči organizatora da im nije bilo omogućeno da održe skup u sali, upravnik niškog teatra Spasoje Ž. Milovanović se obratio saopštenjem od nazivom "Tačno i netačno" u kom kaže da su organizatore, tokom razgovora o terminima, zamolili za malo vremena "kako bi probali da pronađu drugi termin za ustupanje sale". Ističe se i da "Narodno pozorište Niš, kad god to ne remeti redovne aktivnosti pozorišta, >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << ustupa svoju salu drugom pravnom subjektu u skladu sa zakonskim propisima".

Brojni ljudi bili ispred Pozorišta; foto: JV / Jelena Mišić Na tribini koja je održana u nedelju u Nišu i na kojoj su bili brojni građani i građanke govornici su istakli da organizatorima nije bila dostupna sala Narodnog pozorišta u Nišu, a reditelj i glumac Dragan Bjelogrlić je tada rekao:

Nemoguće da ovu ustanovu vodi čovek koji je zaključao vrata Svetlani Bojković, a otvorio vrata Vulinu, Dačiću, a Svetlana Bojković ne može da uđe u Narodno pozorište u Nišu - rekao je Bjelogrlić.

Spasoje Ž. Milovanović: Nakon razgovora predstavnik „Građanskih inicijativa“ nikada više nije kontaktirao NP Niš sa istim ili sličnim pitanjem; Foto: JV O "neustupanju" sale Narodnog pozorišta Niš"Građanskim inicijativama" - Udruženju građana za demokratiju i građansko obrazovanje direktor teatra Spasoje Ž. Milovanović kaže da je "tačno da je Narodno pozorište Niš dobilo elektronsko pismo 28.11. 2023. od "Građanskih inicijativa" sa pitanjem o dostupnosti sale za promociju inicijative ProGlas 10. decembra od 12:30 do 15:30.

Ukoliko ovaj termin nije slobodan, ljubazno vas molimo da nam predložite raspoložive termine od 9. do 15. decembra. Takođe, zamoliću vas da nam pošaljete ponudu za iznajmljivanje navedene sale - navodi se u saopštenju.

U usmenom razgovoru sa predstavnikom "Građanskih inicijativa", direktor Pozorišta, kako navodi, odgovorio je da 10.12.2023. "NP Niš, nažalost, nije u prilici da ustupi salu".

Sala navedenog datuma zauzeta je zbog priprema i igranja predstave Preljubnici, kao i da je tada NP Niš na pozorišnom festivalu u Istočnom Sarajevu sa predstavom Heroj nacije. Takođe, direktor NP je obavestio predstavnika „Građanskih inicijativa“ da je repertoar za december usaglašen 20. novembra, da je njihov upit stigao sa znatnim zakašnjenjem, da su svi termini u decembru opredeljeni i da molimo za malo vremena kako bismo probali da pronađemo drugi termin za ustupanje sale. Nakon tog razgovora predstavnik „Građanskih inicijativa“ nikada više nije kontaktirao NP Niš sa istim ili sličnim pitanjem - piše.

Dodaje se u saopštenju da Narodno pozorište Niš, kad god to ne remeti redovne aktivnosti pozorišta, "ustupa svoju salu drugom pravnom subjektu u skladu sa zakonskim propisima, o čemu svedoče brojni gostujući sadržaji izvedeni na sceni Narodnog pozorišta Niš, bez obzira na njihovu nacionalnu, versku, rasnu, rodnu, političku ili kakvu drugu interpretaciju".

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

„Ključar“ ili „mangup“: Ko je Spasoje Ž. Milovanović – direktor Narodnog pozorišta u Nišu, ispred kog je održana tribina ProGlasa

Izvor: Danas, 11.Dec.2023

Ne može ustanovu kao što je Narodno pozorište da vodi čovek koji zaključa vrata jednoj Svetlani Bojković, po kojoj će se u ovoj zemlji mnogo štošta zvati, a tog čoveka se niko neće sećati, osim možda po tome što je posramio ovaj grad kao njegov službenik, kazao je Dragan Bjelogrlić, glumac,...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.