Umesto novog konkursa opet produžili v. d. status u niškoj Upravi

Izvor: JužneVesti.com, 28.Apr.2023, 09:07

Umesto novog konkursa opet produžili v. d. status u niškoj Upravi

Zbog propalog konkursa za načelnika Uprave za društvene delatnosti u Nišu na funkcijama su ostali vršioci dužnosti, a iako im je taj status bio produžen "najduže do 3 meseca", Gradsko veće je ponovo produžilo taj status v. d. načelnice Pavlini Mihajlenko i njenom v. d. zamenika Miljanu Ćirkoviću.

Više nije novost da uprave u Nišu vode vršioci dužnosti i to traje mesecima, a od 6 koliko ih ima, u punom mandatu su tek načelnici tri Gradske uprave.

Jedna >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << od onih u kojoj je bio raspisan konkurs za mesto načelnika je Uprava za društvene delatnosti, ali je konkurs propao, jer se za ovu poziciju niko nije prijavio, pa ni oni koji je mesecima vode u v. d. statusu.

Zato je Gradsko veće pravnici Pavlini Mihajlenko i ekonomisti Miljanu Ćirkoviću nakon neuspešnog konkursa produžilo mandat krajem januara za "najduže do tri meseca", ali novi konkurs još nije raspisan, pa im je na isti način ponovo omogućeno da nastave da vode ovu upravu.

Nakon sprovedenog konkursa Gradsko veće Grada Niša donelo je Rešenje o neuspehu Javnog konkrusa za popunjavanje položaja načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti broj 158-3/2023-03 od 09.02.2023. godine. U skladu sa članom 56. Zakona o zaposlenima u autonomnim pokrajinama i jedinicama lokalne samouprave, a u cilju obezbeđivanja neophodnih uslova za nesmetano funkcionisanje i kontinuirano obavljanje poslova iz nadležnosti Gradske uprave za društvene delatnosti, produžava se Pavlini Mihajlenko, status vršioca dužnosti načelnika Gradske uprave za društvene delatnosti, najduže do tri meseca, počev od 25.04.2023. godine - piše u novom rešenju Gradskog veća.

Isto važi i za njenog zamenika.

Da li će i kada konkurs za ove pozicije biti raspisan nije poznato.

Podsetimo, od ukupno 6 gradskih uprava u Nišu kompletne su samo dve - Uprava za finansije i Uprava za imovinu i održivi razvoj, jer imaju načelnice i zamenike u punom mandatu, a u Upravi za građevinu je nedavno imenovan za načelnika doskorašnji vršilac dužnosti, ali on radi bez zamenika.

Vršioci dužnosti i dalje vode Upravu za komunalne delatnosti i inspekcijske posleve, Upravu za organe grada i građanska stanja, kao i pomenutu Upravu za društvene delatnosti.

Konkursi za njih i dalje nisu raspisani i nepoznato je kada će, a gradonačelnica Dragana Sotirovski je nedavno objasnila da izbor načelnika nije "izbor za mis", kako novinari misle, već težak zadatak.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.