Predsednik blačkog parlamenta i načelnik Uprave “pali” zbog 3.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 30.Avg.2018, 10:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik blačkog parlamenta i načelnik Uprave “pali” zbog 3.000 evra

Nakon što su od predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice Blace tražili i primili mito od 3.000 evra kako bi na sednici Skupštine menjali upravljačku strukturu u Veterinarskoj stanici, uhapšeni su predsednik blačkog parlamenta Miloš Vasiljević i načelnik Opštinske uprave Zoran Milutinović.

Kako piše u zvaničnom saopštenju niškog Višeg javnog tužilaštva, funkcioneri su uhapšeni nakon višednevnog rada i istrage Posebnog tužilaštva za suzbijanje korupcije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << i Bezbednosno informativne agencije.

Vasiljević i Milutinović su, kako se navodi, tražili od M. R. predstavnika malih akcionara Veterinarske stanice, 3.000 evra kako bi Milutinović podneo ostavku na mesto predstavnika blačke Skupštine u Veterinarskoj stanici, a nakon toga predsednik Skupštine Opštine stavio na dnevni red parlamenta izbor novog predstavnika na predlog malih akcionara.

Uhapšeni funkcioneri; foto: JV arhiva/ A. KostićUhapšeni su nakon što su uzeli novac.

Dana 29.08.2018. godine, u popodnevnim časovima, u prostorijama Veterinarske stanice Blace, izvršena je primopredaja novca, nakon čega su najpre M.Z., a zatim i V.M. lišeni slobode od strane pripadnika UKP Posebnog odeljenja za borbu protiv korupcije i određeno im je zadržavanje u trajanju od 48 sati - kažu u Tužilaštvu.

Oni će u periodu dok su u pritvoru biti saslušani u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu.

Inače, Veterinarska stanica Blace je i dalje u ingerenciji Opštine, jer je privatizacija ove ustanove bila neuspešna.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zbog mita, uhapšeni predsednik Skupštine i načelnik Opštinske uprave u Blacu

Izvor: JuznaSrbija.info, 30.Avg.2018

Kako su potvrdili u Specijalnom odeljenju tužilaštva u Nišu, policija je uhapsila dva visoka službenika u Blacu, predsednika Skupštine opštine Blace Miloša Vasiljevića i načelnika Opštinske uprave Zorana Milutinovića, zbog sumnje da su izvršili krivično delo, primanje mita...Oni su privedeni...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.