Udruženje iz Niša pomaže građanima da pitaju one kojima daju platu i dobiju informacije od javnog značaja

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2021, 10:20

Udruženje iz Niša pomaže građanima da pitaju one kojima daju platu i dobiju informacije od javnog značaja

Pitanja koja građani zvanično žele da postave državnim i lokalnim organima vlasti, Udruženje PraviLaw iz Niša šalje umesto njih zvaničnim zahtevima za slobodan pristup informacijama od javnog značaja. Ističu da su spremni i da idu i do Evropskog suda u Strazburu kako bi došli do odgovora na pitanja građana, a žele i da ih nauče kako da sami šalju zahteve i traže rešenja problema.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Poverenik: Neophodno da građani brže i lakše dođu do informacija, a da organi vlasti rade transparentnije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2021

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović napominje da je cilj reforme i izmene zakona da ova institucija u budućnosti omogući svima koji traže informacije da brže i lakše do njih dođu, a da organi vlasti rade transparentnije. Kaže i da broj žalbi u oblasti pristupa informacijama...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.