Poverenik: Neophodno da građani brže i lakše dođu do informacija, a da organi vlasti rade transparentnije

Izvor: JužneVesti.com, 24.Jan.2021, 16:23

Poverenik: Neophodno da građani brže i lakše dođu do informacija, a da organi vlasti rade transparentnije

Poverenik za informacije od javnog značaja Milan Marinović napominje da je cilj reforme i izmene zakona da ova institucija u budućnosti omogući svima koji traže informacije da brže i lakše do njih dođu, a da organi vlasti rade transparentnije. Kaže i da broj žalbi u oblasti pristupa informacijama od javnog značaja svake godine raste, a da smatra da je tako, jer se skrivaju informacije, ali i zato što je sve više zahteva.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Marinović: Broj žalbi u oblasti informacija od javnog značaja svake godine raste

Izvor: N1 televizija, 24.Jan.2021

Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti je samostalan i nezavisan državni organ kojem se možete obratiti kada potražite neku informaciju od organa javne vlasti i ne dobijete odgovor ili dobijete neki od odgovora kojim niste zadovoljni. Ova institucija u našoj zemlji...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.