Udruženja penzionera u Nišu proslavilo 70 godina postojanja

Izvor: JuznaSrbija.info, 10.Okt.2016, 21:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Udruženja penzionera u Nišu proslavilo 70 godina postojanja

Zamenik gradonačelnika Niša prof.dr Miloš Banđur pozdravio je na svečanoj akademiji sve prisutne i istakao da smo ponosni smo na činjenicu da je Udruženje penzionera Grada Niša jedno je od najstarijih u Srbiji i da danas upravo obeležava 70 godina postojanja.

„Sedam decenija nije mali period i svakako da su i pređašnje generacije naših penzionera itekako zaslužene za stabilan i dugogodišnji rad udruženja.

Po najnovijim statističkim podacima, u >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << Srbiji ima ukupno 1,7 miliona penzionera i zato je veoma  važno sprovođenje mera za sprečavanje i suzbijanje siromaštva, a posebno siromaštva starijih lica i penzionera, kao i mere koje će obezbeđivati kvalitet, brži razvoj i ravnomerniji teritorijalni razmeštaj ustanova socijalne zaštite i približavanje usluga i kapaciteta korisnicima.

Najadekvatniji odgovor ,ne samo za bolji život penzionera već svih kategorija društva je održiv ekonomski rast društva. Suštinsko ekonomsko pitanje je pravedna i održiva podela resursa između zaposlenih i nezaposlenih i svaki napor učinjen da se obezbedi da ekonomski rast i produktivnost budu održivi.

Važno je da omogućimo da se svi članovi društva uključe u stvaranje boljeg i humanijeg odnosa prema penzionerima i kreiranju  znatno povoljnijeg položaja u društvu ove izuzetno važne društvene kategorije ljudi,“ rekao je zamenik gardonačelnika.

Prema njegovim rečima vremena su teška,ali Grad Niš je spreman da koliko je to u njegovoj moći izađe u susret potrebama penzionera i da u okviru svojih nadležnosti pruži svaku vrstu logističke i druge pomoći. Treće doba jeste uslovno rečeno doba starosti,ali nikako ne smemo da zaboravimo da ovo doba iziskuje određene obaveze društva i da je potrebno da vreme koje stariji ljudi provode bude jednako kvalitetno i sadržajno, kao kod mlađe populacije.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Penzioneri izdržavaju decu, unuke i praunuke

Izvor: NiskeVesti.rs, 11.Okt.2016, 08:23

Teret ili ravnopravni članovi društva? Šta su stari u ovoj zemlji? Za čak pola miliona porodica u Srbiji, penzioneri i njihova uredna, iako smanjena primanja, jedini su izvor prihoda. Da li su diskriminisani i kako se osećaju podsetili su nas na svečanoj akademiji u Domu Vojske povodom 70 godina...

Nastavak na NiskeVesti.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.