ULIČNI SVIRAČ ZAVADIO NIŠLIJE: Jedni bi da ga slušaju, a drugima smeta

Izvor: NiskeVesti.rs, 22.Mar.2016, 14:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ULIČNI SVIRAČ ZAVADIO NIŠLIJE: Jedni bi da ga slušaju, a drugima smeta

Ulični svirači koji nastupaju u centralnoj pešačkoj zoni u Obrenovićevoj ulici više nisu dobrodošli bez obzira na simpatije prolaznika, je se stanari ovog dela grada žale zbog glasne muzike i traže od policije da ih skloni sa ulice.

Iz tog razloga ovde više neće svirati ni apsolvent Fakulteta umetnosti u Nišu Đorđe Milanović, virtouz na violi i jedan od najomiljenijih uličnih zabavljača. Posle upornih prijava policiji da im Milanovićevo muziciranje smeta, policija >> Pročitaj celu vest na sajtu NiskeVesti.rs << je obavestila mladog muzičara da će morati da ode iz Obrenovićeve ulice.
Međutim, policijska intervencija u ovom slučaju izazvala je ogorčenje Nišlija koji su se 17. marta zatekli u Obrenovićevoj ulici i dovela do prave bure na društvenim mrežama uperene protiv pripadnika MUP –a, koji su samo postupali po prijavi stanara koji su zahtevali uklanjanje uličnih svirača.
Kako saznajemo, policiju je tog dana oko 19.20 časova ponovo pozvao jedan stanar Obrenovićeve ulice zahtevajući momentalno reagovanje policije, tvrdeći da mu Milanovićevo muziciranje smeta s obzirom na to da ulični svirači koriste ozvučenje. U skladu sa zakonskom procedurom, policijski službenik je od svirača zatražio ličnu kartu, ali je mladić izvadio mobilni telefon i počeo da snima policajca. Okupio se veći broj prolaznika koji su negodovali i vređali policajca pa je radi provere identiteta uličnog svirača on odveden u zgradu niške Policijske uprave koje je samo na stotinak metara od Obrenovićeve ulice.
Opširnije na Kurir.rs

Nastavak na NiskeVesti.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NiskeVesti.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NiskeVesti.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.