U uzbudljivom meču odbojkaši Niša izgubili od Ribnice u Kraljevu

Izvor: JužneVesti.com, 29.Okt.2020, 10:56

U uzbudljivom meču odbojkaši Niša izgubili od Ribnice u Kraljevu

U prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije odbojkaši Niša izgubili su od Ribnice rezultatom 3:2 (26:28, 25:21, 28:26, 19:25, 15:12) u Kraljevu. Da bi se plasirali u polufinale 56. izdanja najmasovnijeg takmičenja odbojkaši Niša moraće da pobede na svom terenu za nedelju dana.

Odbojkaši Niša nisu uspeli da nanesu prvi poraz Ribnici ove sezone, ali su bili blizu toga. Ipak, da bi ponovili prošlogodišnji uspeh i plasiraju se u polufinale, OK Niš >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << će morati da slave na svom terenu rezultatom 3:0, 3:1 ili 3:2 gde će u poslednjem slučaju svaki osvojen poen biti bitan jer će odlučivati poen-količnik.

Servis nije služio odbojkaše Niša, pa je domaća Ribnica to iskoristila i povela sa 7:3. Marko Nikolić sa dva poena i Bardia Sadat su ubrzo doneli izjednačenje (8:8), a onda nakon izjednačene igre, pune grešaka sa obe strane, domaćin je poveo sa 11:9. Kone i Sadat su poenima doneli preokret i Niš je poveo sa 12:11, a ubrzo su Kraljevčani serijom 3:0 poveli sa 15:13. Niški igrači su pokušavali da stignu zaostatak i uspeli su da izjednače (19:19). Usledila je velika borba, izjednačena igra i domaćin je imao prvu set-loptu (24:23), ali je Sadat spasao Nišlije. Imala je Ribnica još jednu šansu da osvoji set, ali niški odbojkaši nisu dali i poenima Uroša Nikolića obezbedili prvu set-loptu koji su i iskoristili za 1:0 u setovima (28:26).

Odlično su niški igrači počeli drugu deonicu, poveli sa 4:0, ali su domaćini pokušavali da stignu zaostatak. Sigurnom igrom Ribnica je uspela da izjednači, pa i povede (9:8), ali je Niš opet vratio vođstvo, samo na kratko. Serijom 3:0 Kraljevčani su poveli sa 13:11 i do kraja nisu ispustili vođstvo. Dobrim blokovima, ali i greškama Nišlija, domaći odbojkaši su napravili seriju 5:0 i poveli sa 21:15. Nisu uspeli gosti sa juga Srbije da dođu do izjednačenja i preokreta, a Ribnica je iskoristila prvu set-loptu i izjednačila u setovima (25:21).

Kako su završili drugi, tako su počeli treći set odbojkaši iz Kraljeva i poveli sa 4:1. Ipak, dobrim servisima Konea, koji je upisao i as, Niš je napravio seriju 4:0 i poveo sa 7:6. Domaći su ubrzo ponovo poveli i usledila je velika borba za svaku loptu i izjednačena igra. Uz tri uzastopna poena Konea Niš je poveo sa 20:19, pa su ekipe ušle u uzbudljivu i izjednačenu završnicu. Imao je Niš set-loptu, ali su se domaći igrači odbranili i iskoristili tek treću set-loptu (28:28) za vođstvo od 2:1 u setovima.

I početak četvrtog seta potvrđivao je da se radi o pravom derbiju, a onda su niški odbojkaši, koristeći greške protivnika, serijom 4:0 poveli sa 7:4. Kone i Uroš Nikolić su, potom, doneli vođstvo južnjacima od 11:6, ali su domaći uzvratili serijom 3:0 (12:10 za Niš). Nišlije su se borile za svaku loptu, a onda serijom 4:0 poveli sa 20:15. Borili su se i Kraljevčani, Marko Nikolić je predvodio svoje igrače sa tri poena u završnici i Nišlije su iskoristile drugu set-loptu (25:19) za izjednačenje u setovima (2:2).

Velika borba nastavljena je i u odlučujućoj deonici, Ribnica je uglavnom vodila, ali su dva poena Sadata donela Nišu vođstvo od 7:6. Ipak, Ubiparip je doneo Ribnici vođstvo od 8:7, pa su domaći ubrzo poveli sa 12:10 i to je nateralo trenera niške ekipe Dragana Svetozarevića da zatraži tajm-aut. Ipak, to nije mnogo pomoglo Nišlijama pošto je Ribnica sigurno završila set (15:12) i meč pobedom od 3:2.

Revanš je 3. ili 4. novembra u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.