U požaru u Elektronskoj industriji izgorelo sedam firmi - 1.500 radnika ostalo bez posla (FOTO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Dec.2023, 12:33

U požaru u Elektronskoj industriji izgorelo sedam firmi - 1.500 radnika ostalo bez posla (FOTO)

Požar koji je zahvatio sedam firmi u krugu nekadašnje Elektronske industrije ugašen je srećom bez povređenih i stradalih vatrogasaca i zaposlenih, ali je pričinjena ogromna materijalna šteta, kazala je gradonačelnica Niša Dragana Sotirovski koja je sa Nenadom Stankovićem, gradskim većnikom resorno zaduženim za vanredne situacije i predstavnicima Privredne komore Niš obišla oštećene firme.

Prema njenim rečima Grad će pomoći u okvirima svojih ovlašćenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da oštećene firme nastave sa radom.

Gradonačelnica je kazala da će stradale firme biti oslobođene od plaćanja vode koja je utrošena za gašenje požara. Predlog  privrednika je da ih Grad oslobodi i šestomesečnog plaćanja poreza, ali je gradonačelnica istakla da će Grad o tome odlučivati sa lokalnom poreskom administracijom i sa Gradskim većem.  Gradska javno – komunalna preduzeća pomoći će i oko rasčišćavanja zgarišta kada se završi istraga.

Ono što je najviše brine je pitanje ko je bio osiguran i šta će i gde da radi 1.500 radnika koji su ostali bez posla.

Požar u pogonu Elektronske industrije izbio je u nedelju oko 5.30 časova i tokom dva dana koliko je vatrena stihija buktala izgorelo je više od 3.000 kvadrata poslovnog, proizvodnog i magacinskog prostora.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.