U policiji potvrđeno da je uhapšen bivši direktor Nišauta

Izvor: JuznaSrbija.info, 01.Mar.2017, 20:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U policiji potvrđeno da je uhapšen bivši direktor "Nišauta"

Nakon današnje vesti da je u Nišu uhapšen jedan od bivših direktora, PU Niš je kasno popodne izdala saopštenje u kojem se potvrđuje da se radi i O.J. (63) bivšem direktoru AD "Nišauto" koji je osumnjičen da je počino "produženo krvično delo zloupotreba ovlašćenja u privredi".

Hapšenje je uzvršeno u okvru velike policijske akcije MUP Republike Srbije u suzbijanju finansijskog kriminala.

U saopštenju piše:

  - Postoje osnovi sumnje >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << da je O. J, od početka 2011. do januara 2013. godine, iskorišćavanjem svog položaja, nenamenski potrošio 40.218.527,44 dinara, koji su bili deo uplaćenih novčanih sredstava po investicionom kreditu Fonda za razvoj namenjeni rekonstrukciji i modernizaciji pogona za preradu voća, povrća i drveta.

U policiji dodaju da je O. J, do februara 2013. godine, na ime zaključenih ugovora sa Ministarstvom finansija i privrede" nenamenski potrošio i 22.249.468,00 dinara i tako se ukupno tereti za 62.467.996,24 dinara.

Detaljnije informacije o policijskoj akciji, možete pogledati u prilogu.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.