U SRHC počela Međunarodna spasilačka vežba

Izvor: JuznaSrbija.info, 26.Jun.2019, 09:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

U SRHC počela Međunarodna spasilačka vežba

U Srpsko ruskom humanitarnom centru u Nišu označen je početak Međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija „SRBIJA 2019“.

Vežbu  zajednički organizuju Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije i Ministarstvo za vanredne situacije  Ruske Federacije, uz učešće oko 700 predstavnika spasilačkih jedinica iz Srbije, Rusije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Mađarske, Turske, Kube i Rusko-jermenskog humanitarnog centra. Oni će >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u naredna tri dana na više lokacija u Nišu i okolini demonstrirati obučenost i opremljenost za delovanje u slučajevima vanrednih okolnosti i elementarnih nepogoda.

Ceremoniji početka vežbe prisustvovali su Zamenik ministra za civilnu odbrane i vanredne situacije Rusije Aleksandar Čuprijan i državni sekretar MUPa Srbije Milosav Miličković koji su ukazali na značaj prevencije, zajedničkih vežbi i obuka, imajući u vidu promenljive vremenske uslove, klimatske promene, kao i izazove s kojima se suočavamo i koji, kako je rečeno, ne poznaju državne i administrativne granice.

Svečanoj ceremoniji prisustvovali su i Gradonačelnik Niša Darko Bulatović i njegov zamenik Miloš Banđur, kao i veliki broj visokih zvaničnika MUP-a Srbije, Sektora za vanredne situacije, Žandarmerije, ali i Gorske službe spasavanja, Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija i specijalizovanih jedinica iz Srbije i zemalja okruženja.

Nakon svečane ceremonije prikazana je i pokazna vežbu pripadnika Sektora za vanredne situacije MUP-a Srbije i Ministarstva za vanredne situacije Rusije, a narednih dana specijalizovane ekipe demonstriraće svoje veštine i uvežbanost i osposobljenost na više lokacija u Nišu i okolini.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Potpuna obustava saobraćaja u centru grada u četvrtak, 27. juna

Izvor: Megafon.co, 26.Jun.2019

Zbog ceremonije zatvaranja Međunarodne vežbe u oblasti upravljanja posledicama vanrednih situacija u četvrtak, 27. juna, biće potpuno obustavljen saobraćaj u centru Niša. Ulice Generala Milojka Lešjanina i Vožda Karađorđa, na potezu od Ureda do Suda, biće zatvorene. U periodu od 12 do 19...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.