Trke rolerima za sve generacije u subotu na Panteleju u Nišu

Izvor: JužneVesti.com, 03.Sep.2021, 09:43

Trke rolerima za sve generacije u subotu na Panteleju u Nišu

Takmičenje u vožnji rolera namenjeno svim generacijama biće održano u subotu, 4. septembra, od 17 sati na Somborskom bulevaru, četvrti put u Nišu. Ljubitelji rolera moći će besplatno da učestvuju u Rolerijadi, ali i na takmičenju za Prvenstvo Srbije u brzinskoj vožnji rolera.

Za trke je rezervisan prostor od kružnog toka kod Studeničke ulice i Somborskog bulevara do raskrsnice Somborskog bulevara sa Ulicom Despota Đurđa, a iz Sportskog udruženja Extreme >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kažu da će takmičari biti podeljeni u sedam starosnih kategorija u muškoj i ženskoj konkurenciji.

U najmlađoj grupi biće deca koja imaju najviše 6 godina, a u poslednjoj osobe starije od 19 godina.

Organizatori ističu da će deca koja nemaju više od 8 godina voziti stazu dugu 250 metara, dok će ostali voziti stazu dužine 500 metara.

Nakon Rolerijade biće održano i takmičenje za Prvenstvo Srbije u brzinskoj vožnji rolera i u okviru njega deca koja imaju do 8 godina voziće poligon spretnosti, deca stara do 10 godina voziće stazu dugu 1.000 metara, dok će ostali učesnici voziti 1.500 metara.

Za pobednike u Rolerijadi organizatori su pripremili medalje i diplome, dok će najbolji takmičari na Prvenstvu Srbije dobiti pehare.

Prilikom prijavljivanja SMS-om na broj 067/7174428 takmičari treba da naglase koju trku žele da voze, kao i da napišu svoje ime, prezime i godinu rođenja, navedeno je u saopštenju.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.