Toplana povećala cene u decembru, Gradsko veće danas usvojilo ovu odluku

Izvor: RadioCity.rs, 09.Maj.2017, 12:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Toplana povećala cene u decembru, Gradsko veće danas usvojilo ovu odluku

Od 1. decembra JKP “Gradska toplana” povećala je cene svojih usluga od 5,21 na 5, 40 dinara po kilovat času. Razlog za povećanje cene, kako objašnjava Hranislav Đorđević iz Sekretarijata za komunalne delatnosti, energetiku i saobraćaj, je povećanje cene prirodnog gasa za 4, 16 odsto i mazuta za 1, 54 odsto, pa je ovo povećanje koje građani plaćaju od decembra za njega “minimalno”. 
Đorđević ne vidi ništa sporno u tome što ovu odluku Gradsko veće usvaja šest meseci >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << posle povećanja cene usluga toplane, objašnjavajući da je u skladu sa uredbom Vlade Srbije, da je JKP “Gradska toplana” istakla na svom i “gradskom sajtu” ovu odluku odmah po povećanju cena, da je nadzorni odbor poslao nadležnom sekretarijatu ovu odluku u zakonskom roku a sekretarijat prosledio Gradskom veću.

Kaže da bi u slučaju da je predlog odbijen, da bi Toplana morala da obešteti građane, što se tvrdi “već događalo”. 
On ipak “ne zna” zbog čega je ova tačka tek danas došla na dnevni red Gradskog veća, ali dodaje da Toplana “retroaktivno dobija račune za potrošnju energenata, pa se na osnovu stanja iz računa obračunava cena toplotne energije”. Tvrdi i da ovo preduzeće dobija račune “za prethodni u narednom mesecu”.
Na pitanje da li je reč o grešci, s obzirom da Toplana 6 meseci naplaćuje veće cene usluga bez, do danas, saglasnosti Gradskog veća”, kaže “da nije”, i “ne vidi krivca”.
                                                                                                                    
“Nemojte nas da pitate mi ne uspostavljamo dnevni red, mi smo blagovremeno podneli Gradskom veću zahtev toplane”, odgovorio je Đorđević novinarima.
Ovo kako kaže “nije politička odluka", a tvrdi da su se ovakvi slučajevi dešavali i ranije, u nekima je i kako kaže "odbijen predlog Toplane pa je vraćala novac građanima”.
Inače ova odluka se neće naći pred odbornicima Skupštine grada Niša “jer to zakonom nije obavezujuće”, kaže Đorđević.      

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Niš podržao prošlogodišnje poskupljenje daljinskog grejanja

Izvor: Blic, 09.Maj.2017

Veće grada Niša saglasilo se danas sa odlukom Gradske toplane o poskupljenju daljinskog grejanja sa 5,21 na 5,40 dinara po kilovat času isporučene toplotne energije, odnosno sa 84,7 na 86,76 dinara po kvadratu grejne površine...Pomoćnik sekretara Sekretarijata za komunalnu delatanost, energetiku...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.