Telefoni Hitne pomoći bili u prekidu oko 30 minuta

Izvor: JuznaSrbija.info, 28.Sep.2015, 16:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Telefoni Hitne pomoći bili u prekidu oko 30 minuta

Danas, oko 13 časova, zbog potapanja telefonskih kablova, svi telefoni Hitne pomoći u Nišu bili su oko pola sata u prekidu.

To su televiziji NTV potvrdili i u ovoj zdravstvenoj ustanovi, a naša ekipa proveravala je stanje tokom dana pozivom na broj 194 i na uspostavu veze nismo dugo čekali.

Ipak, neki građani se žale redakciji da su tokom popodneva dugo čekali na javljanje operatera.

Kako je pojašnjeno, sa broja 194 pozivi se preusmeravaju na >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << mobilne telefone i ubrzano se radi na rešavanju ovog tehničkog problema.

Direktor ove ustanove dr Branislav Ničić kaže za Belami da su telefonske veze bile jedno vreme u potpunom prekidu, ali da su uz pomoć Telekoma uspostavljene mobilnom vezom.

-Jedino što je moglo da se učini u kratkom vremenu je ono što su uradili iz Telekoma, ali kapacitet prijema poziva je prepolovljen. Umesto četiri linije za komunikaciju, sada imamo samo dve pa oni koji nas zovu moraju da čekaju malo duže i budu uporniji, rekao je dr Ničić i dodao da su ostale fiksne telefonske veze sa Hitnom pomoći do daljeg u prekidu.

Kako je objasnio, do potapanja telefonskih kablova došlo je tokom radova koje u ulici Vijislava Ilića izvodi niški Vodovod.

-Na vreme smo ih upozorili šta se može desiti, ali nisu obratili pažnju i sada su nam telefonske instalacije pod vodom. U ovom trenutku ne mogu da kažem kada će broj 194 početi ponovo da radi punim kapacitetom, jer to ne zavisi od nas, rekao je Ničić.

Ono što je najvažnije, kako kažu nadležni, veza je osposobljena pa građani mogu da dobiju uslugu hitnog medicinskog zbrinjavanja ali uz manje ili nešto duže čekanje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.