Stanković spreman da razgovara o nosiocu liste za izbore u Nišu, saglasan da to bude i Milić

Izvor: JužneVesti.com, 02.Mar.2024, 16:11

Stanković spreman da razgovara o nosiocu liste za izbore u Nišu, saglasan da to bude i Milić

Posle otvorenog poziva niškoj opoziciji na ujedinjenje, različitih stavova opozicije i želje Dragana Milića da na lokalne izbore njegova grupa građana izađe samostalno, Đorđe Stanković kaže da nije vreme za različite političke opcije već za dogovor. Spreman je da razgovara o nosicu liste, a kako kaže, bio bi saglasan i sa predlogom da to bude Dragan Milić.

Poslanik Narodnog pokreta Srbije Đorđe Stanković pozdravlja što su neki politički predstavnici i aktivisti >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << iz Niša prihvatili njegovu inicijativu i za Južne vesti kaže da tu ideju sada moraju da šire i na civilni sektor kako bi pokret bio veći, jasniji i stručniji.

Ponekad ljudi u ovako kriznim vremenima ne razumeju taj politički koncept, već su fokusirani na svoj rezultat, a mi sada nemamo luksuz demokratije, da se delimo na različite političke opcije i da se objašnjavaju nijanse. Ili smo za promene ili nismo - navodi Stanković.

O Draganu Miliću koji je još jednom najavio mogućnost samostalnog izlaska na predstojeće lokalne izbore u Nišu sa svojim kolegama kao grupa građana, Stanković kaže da razume njegovu želju da na izbore nastupi samostalno, ali smatra da bi to sada bio veliki rizik.

Doktora Milića jako poštujem i ostavljam otvorena vrata za dogovor, biće još prilika. Razumem želju da se izmeri i da vidi procenat podrške, ali i za to ce biti vremena kada pobedimo ovu vlast u Nišu. Racionalno gledano, to je sada veliki rizik. Ako je nekome imperativ i ime koje nosi listu, siguran sam da i o tome mozemo da pričamo - kaže Stanković za Južne vesti.

Govoreći u svoje ime, a ne u ime koalicije, kaže da je spreman da nosilac zajedničke liste bude Dragan Milić.

Moje misljenje je da bi čak i to bilo opcija, ali naravno da ide uz propratni dogovor i istraživanja. Ali da, bi bio saglasan sa tim predlogom - ističe Đorđe Stanković.

Osvrnuo se i na komentar Dragana Milića da su i centrale niške opozicije u Beogradu, na šta odgovara da on "nema centralu koja će mu govoriti šta i kako mora da radi, već saradnike sa kojima se trudi da promeni vlast, a ne da je popravlja".

Da je koalicija “Srbija protiv nasilja” pokazala da ima efekat sinergije i da je treba širiti, smatra predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić. On je izjavio da će ta koalicija i na lokalnim izborima nastupiti u istom formatu ili ojačana, a da će se pored beogradskih izbora, glavna borba voditi u Novom Sadu i Nišu.

Naši lokalni odbori u okviru koalicije “Srbija protiv nasilja” prave dogovore o nastupu na izborima, a oni svakako bolje znaju šta je potrebno Beograđanima, Nišlijama i Novosađanima - rekao je Aleksić.

Đorđe Stanković ostavlja mogućnost da koalicija “Srbija protiv nasilja” nastupi pod tim imenom na lokalnim izborima u Nišu, ali naglašava da postoji ideja za širenjem koje je, kako kaže, svakako krenulo.

Podsetimo, ostalo je nekoliko meseci do lokalnih izbora, a politička scena u Nišu već je dinamična - neki se udružuju, neki razilaze, neki predlažu saradnju kolegama iz opozicije, a neki su je već kategorično odbili.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Đorđe Stanković: Ujedinjenem ćemo ponoviti 1996., spreman sam da podržim Dragana Milića kao nosioca zajedničke liste opozicije

Izvor: JuznaSrbija.info, 02.Mar.2024

Đorđe Stanković poslanik Narodnog pokreta Srbije iz Niša, podržava ideju ujedinjenja i širenja inicijative na civilni sektor radi formiranja većeg, jasnijeg i stručnijeg fronta za promene...Nakon otvorenog poziva niškoj opoziciji na ujedinjenje, Đorđe Stanković ističe važnost dogovora umesto...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.