Sport, zabava i borba za letovanje niških srednjoškolaca

Izvor: RadioCity.rs, 10.Apr.2017, 16:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sport, zabava i borba za letovanje niških srednjoškolaca

Počele su „Igre na vodi“ u kojima učestvuju niške gimnazije „Stevan Sremac“, „Svetozar Marković“, „9. maj“ i „Bora Stanković“, kao i Prehrambeno-hemijska i Škola mode i lepote, Ugostiteljsko-turistička škola, Trgovinska, Medicinska i Ekonomska, Pravno poslovna i ETŠ „Nikola Tesla“.
Na ovoj specifičnoj manifestaciji škole se takmiče sa po 16 takmičara, a srednjoškolci sa kojima smo razgovarali kažu da su im zanimljive same igre, ali i to što za ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << neobično nadmetanje nije neophodno prethodno iskustvo u vodenim sportovima.

„Igre u kojima se takmičimo za školu nisu na vodi, zbog toga je ovo takmičenje specifično i privlačno“, kaže kapiten tima iz Gimnazije „Stevan Sremac“ Petar Marović.
„Generalno, lepo je zbog druženja i zbog toga što se propagira nešto zdravo i pozitivno – sport. Takođe, i nagrade su odlične, kao i timski duh među učesnicima“, priča Božidarka Ristić iz Prehrambeno-hemijske škole.

„Igre nisu toliko teške, pravljene su tako da mogu i neplivači, rekreativci da učestvuju. Sve je super osmišljeno i kreirano“, rekao nam je Luka Vukotić iz Gimnazije „Svetozar Marković“.
Najbolja školska ekipa biće nagrađena letovanjem, a ostale tri koje budu finalisti dobiće propusnice za bazen do kraja godine. Ovo je inače prvi put u Nišu da jedna opština organizuje ovakav višeboj dvanaest srednjih škola.

„Naša opština se osmelila da organizuje, da tako kažem, susrete u vodi naših srednjoškolaca. Želimo da nove generacije učimo sportskom duhu, da ukažemo koliko su sportska takmičenja važna za zdravlje i animiramo škole da se bave još nekim aktivnostima osim učenjem. Pozivamo škole da prate svoje drugove preko našeg sajta, ali i dođu na bazen i bodre ih na licu mesta“, rekao je predsednik Gradske opštine Medijana Milan Krstić.
Medijanine „Igre na vodi“ odvijaće se u još tri termina do kraja ovog meseca, 18,  22. i 29. aprila, a finale četiri najbolje škole biće održano u subotu, 13. maja sa početkom u 19 sati.

Nastavak na RadioCity.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.