Smeće na Starom groblju uprkos najavljivanim akcijama čišćenja

Izvor: RadioCity.rs, 23.Okt.2020, 20:35

Smeće na Starom groblju uprkos najavljivanim akcijama čišćenja

Uređivanje Starog groblja počelo je pre mesec dana, kada su angažovani socijalno ugroženi radnici iz Centra za socijalni rad.
Plan je bio da se pored dvadesetoro ljudi angažuju još neki radnici kako bi se radovi što pre završili. Ipak, trenutna slika Starog groblja je poražavajuća, jer se čini da se od posete gradonačelnice nije mnogo toga promenilo. Smeće je razbacano svuda, a posečeno granje i nešto pokošene trave je još uvek “izloženo” na groblju.
Čišćenje >> Pročitaj celu vest na sajtu RadioCity.rs << Starog groblja nije završeno pa da je tako ostavljeno. Trenutno radna angažovana lica peko Centra za socijalni rad, na nekih sto sati, imaju prvu pauzu za novih sto sati, a trenutno čiste Romsko groblje, rekli su iz Komunalne inspekcije Opštine Palilula i dodali da se od ponedeljka planira sakupljanje trave i ostavljenog drveća.

Radilo se sve vreme, Opština je kupila dva nova trimera, za potrebe čišćenja Starog groblja i svu potrebnu opremu. Čisti se i sigurno će da se čisti naredna dva, tri meseca, kažu iz Komunalne. 
Iz Komunalne najavljuju da će da se pozabave i sa đubretom koje je ostalo nakon održane akcije čišćenja.
Mi smo zatvorili kapije da ne mogu da ulaze kolima jer sečemo samonikla drveća koja su trula, pa onda moguće da nisu mogli da uđu kolima iz Javne higijene, ali će to da bude rešeno od ponedeljka, dali su objašnjenje iz Komunalne inspekcije i dodali da su planirali da isečeno drveće daju socijalno ugroženima. 
Najavljeno je čišćenje groblja od ponedeljka, a nama ostaje da verujemo da će se zaista jednog dana radovi i privesti kraju.
Podsetimo City radio je nedavno pisao o akciji čišćenja Starog groblja.
 

Nastavak na RadioCity.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RadioCity.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RadioCity.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.