Šef Zimskog štaba: U Nišu i okolini veći problem drveće na putu i automobili nego sneg

Izvor: JužneVesti.com, 19.Jan.2021, 11:58

Šef Zimskog štaba: U Nišu i okolini veći problem drveće na putu i automobili nego sneg

Nema neprohodnih puteva od snega u Nišu i okolini, kaže šef Zimske službe Miroslav Đokić, ali je put prema Cerju bio neprohodan zbog grana koje su ga preprečile, a ka Bojaninim vodama ima stabala od kojih meštani ne mogu da prođu i očekuje da Srbijašume reše taj problem. Đokić takođe apeluje da građani ne parkiraju automobile ispred, već u dvorištu, kako bi vozila za čišćenje mogla da prođu ulicama nižeg prioriteta u gradu.

Prohodno je i bez leda zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << velike količine soli koja je bačena u gradskom području, a šef Zimske službe kaže da ni danas nema problema na putevima, osim tamo gde su grane i stabla na putu od kojih ni meštani ne mogu da prođu, ali ni ekipe koje čiste sneg.

Imali smo samo prema Cerju, u toku noći i jutarnji časovi, ali to su bile grane pa su bile ekipe koje treba da red uspostave. Ka Bojaninim vodama nisu mogli da prođu zato što je to nadležnost Srbijašume, čekamo njih da vidimo šta će da urade, jer svako stablo moraju da zabeleže, ne smemo mi kao Grad to da radimo. Samo stabla su sad problem, sneg nije, mada mi od stabala ne možemo da očistimo sneg jer je ceo put zatrpan - navodi Đokić.

Bilo je i prijava građana koji žive u ulicama 4. i 5. prioriteta u Nišu da one nisu čiste, a Đokić objašnjava da je u njima problem to što velike mašine ne mogu da prođu i očiste sneg od parkiranih automobila na ulici, odnosno ispred kapija.

Zato apeluje da oni koji imaju dvorište, posebno tokom noći, ostavljaju automobile u njima, a ne na ulici.

Jer sad imamo situaciju da popisujemo ulice gde nisu mogla veća vozila da prođu i vanredno upućujemo manja kako bi mogli da očiste - dodaje Đokić.

Centralne niške ulice su prohodne i tu nema problema sa čišćenjem, a prema prognozi RHMZ sneg više neće padati ove nedelje, temperature će ići i do 15 stepeni, a jedino je za vikend moguća kiša.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.