Rekreacioni bazen biće gotov usred kupališne sezone

Izvor: JužneVesti.com, 21.Apr.2016, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekreacioni bazen biće gotov usred kupališne sezone

Iako kupališna sezona počinje 1. juna gradonačelnik Niša Zoran Perišić i državni sekretar Predrag Peruničić najavili su završetak radova na rekreacionom bazenu u Čairu, koji traju već 4 godine, za 15. jun.

Radovi na niškom kupalištu, koji se sastoje iz dve faze, odneće iz gradske kase 139 miliona dinara, a njihovo privođenje kraju u Gradu su označili kao prioriret ovoga leta, kaže Perišić.

Prva faza, koja se privodi kraju, koštaće Grad 109 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << dinara. Vodilo se računa o interesima mladih, njihovim prioritetima, pa je završetak spoljašnjeg bazena bio imperativ za ovu godinu. Rok za završetak tih radova je 6. maj - istakao je on.

Po završetku tih radova, kako kaže Perišić, "počeće druga faza u koju spadaju radovi na kuli, odakle će kretati tobogani, za koju se temelji već grade. Uporedo sa spoljašnjim, nastaviće se sa radovima i na unutrašnjem bazenu".

Nadam se da će novi bazen privući još veći broj kupača i turista. Za dan ili dva počinju radovi na nastavku rekonstrukcije. Nakon uloženih 79 miliona prošle sezone, sada ćemo uraditi peskarenje svih zarđalih stubova koji nose krov, i uz 2 nove zamenićemo jednu staru klimu - rekao je on.

Iako kupališna sezona kreće 1. juna, gradonačelnik kaže da će druga faza radova biti završena do 15.

Državni sekretar u Ministarstvu omladine i sporta Predrag Peruničić čestitao je Perišiću na velikoj stvari za niški sport.

Ovde ima mnogo više faza od dve. Nakon bazena, biće izgrađena streljana i kuglana, tako da se niška sportska infrastruktura širi i pored novosadskog SPENS-a, Čair jedini u Srbiji ima ovako kvalitetan sportski centar - kazao je bivši rukometaš.

Podsetimo, izgradnja rekreacionog bazena krenula je 2012. godine, a kao razlog zašto još uvek nije okončana, gradonačelnik je naveo nedostatak finansija i lošu papirologiju. Do 2014. godine radove je kočio nedostatak para, a zatim su se pojavili problemi sa dokumentacijom, jer između ostalog nisu bili predviđeni filteri za prečišćavanje vode.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.