Redukcija i promena reda letenja iz Niša, avio-kompanije Viz er

Izvor: JuznaSrbija.info, 21.Dec.2023, 18:49

Redukcija i promena reda letenja iz Niša, avio-kompanije "Viz er"

Mađarski niskotarifni avio-prevoznik, "Viz er", će od sredine januara do sredine marta redukovati ili u potpunosti privremeno ukinuti broj polazaka širom svoje mreže destinacija uključujući i letove iz Niša zbog optimizacije flote, piše niški portal Fly from Niš.

Kkao piše portal  Fly from Niš, "Viz er" je primoran da deo aviona povuče iz flote zbog inspekcije i servisa motora po instrukcijama agencija za civilno vazduhoplovstvo.

Kako ističu >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << u Viz er-u, deo aviona biće van flote već od 15. januara. Inspekcija i servis motora jednog aviona može da potraje i do 60 dana, a ukoliko se ustanovi da je neophodno da se motori na svim avionima menjanju zamena će se vršiti najmanje 18 meseci za 45 Erbas aviona.

Zbog svega gore navedenog, Viz er je primoran da redukuje broj polazaka širom svoje mreže destinacija uključujući i letove iz Niša, navodi ovaj portal.

Viz er će tako ukinuti letove iz Niša za Dortmund od 23. januara do 12. marta 2024. godine. Poslednji let u januaru obaviće 19., a prvi sledeći let je planiran za 16. mart.

Let do Bazela odnosno Miluza biće redukovan sa 3 na dva polaska nedeljno. Viz er neće leteti četvrtkom do ove destinacije od 25. januara do 14. marta. Wizz Air nastavlja da leti do ove destinacije redovno svakog utorka i subote.

Mađarski avio-prevoznik će leteti do 12. janaura leteti do Beča svake srede i petka. 16. januara do Beča će leteti utorkom, a od 22. januara do 29. marta leteće svakog ponedeljka i petka.

Viz bez obzira na gore navedene promene do Memingena za sada nastavlja da leti iz Niša redovno 4 puta nedeljno do kraja zimske sezone svakog ponedeljka, srede, petka i nedelje.

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Letove do Dortmunda iz Niša "Wizz Air" privremeno obustavlja

Izvor: JužneVesti.com, 22.Dec.2023, 14:04

Zbog inspekcije motora u narednim mesecima kompanija Wizz Air moraće da redukuje brojne svoje letove, a kako su iz kompanije pojasnili za Južne vesti - od kraja januara do sredine marta 2024. godine neće leteti iz Niša za Dortmund, dok će do Bazela umesto 3 ići 2 puta nedeljno...Mađarska niskotarifna...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.