Putujući vrtić Veseli pužić stigao je i u naselje Duvanište

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2021, 10:04

Putujući vrtić "Veseli pužić" stigao je i u naselje Duvanište

"Veseli pužić" je verifikovana predškolska ustanova od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koja vrši upis dece od jedne do šest godina kao i upis dece u pripremnu predškolsku grupu. Takođe je omogućen produženi boravak za decu mlađeg školskog uzrasta. To je vrtić sa subvencijama grada Niša.

Program Predškolske ustanove "Veseli pužić" odobren je i prihvaćen od strane Ministarstva prosvete jer inicira proces učenja >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << kod dece posredstvom kreativnih, zanimljivih i podsticajnih aktivnosti, gde se razvija govor, stiču prva matematička iskustva i znanja i pruža deci mogućnost da na najbolji način upoznaju svet oko sebe i sve to isključivo

kroz igru.

U toj igri se dešavaju velike i važne promene u saznanju dece, jer su izuzetno motivisana da istražuju, otkrivaju, saznaju, stvaraju...putuju i kroz ta putovanja, posete, izlete i ekskurzije novostečena znanja potvrđuju i iskustvom. Upravo zbog velikog broja izleta vrtić je popularno dobio naziv "Putujući vrtić".

Predškolska ustanova ,,Veseli pužić” je omogućila deci da kroz svakodnevne sportske aktivnosti razviju ljubav prema sportu i da se iskažu na velikom sportskom takmičenju "Pužićijada", koja je prva održana dečja olimpijada za decu tog uzrasta na kojoj je učestvovalo preko stotinu dece niških vrtića.

Dodatne sportske sezonske aktivnosti realizujemo u Sportskom centru "Čair": vožnja rolera, plivanje, klizanje...a nakon svake sezone velika grupa dece uspešno savlada ove discipline.

Kroz mnogobrojne časove glume, posete pozorištu, kao i posete pozorišta vrtiću, uz veliku kreativnost naših vaspitača stvaramo predstave gde pužići briliraju kao izuzetni i pravi glumci.

Veseli pužić je veseli vrtić gde se peva, svira i pleše. Kroz zajedničko muzičko iskustvo jačamo empatiju i socijalnu interakciju kod dece.

Strani jezik u vrtiću:

- Engleski jezik

- Francuski jezik

Ne brinite – učenje stranih jezika nije opterećujuće za decu, već pamte sa lakoćom na potpuno prirodan način, kao što je slučaj i sa maternjim jezikom. Učenju jezika pristupaju slobodno, kao igri, u kojoj uživaju i deca i profesori jezika.

Produženi boravak: U našoj ustanovi omogućen je produženi boravak za mlađe školarce uz odličan program sa velikim brojem kreativnih

aktivnosti.

Stručni kadar vrtića čine kvalifikovani vaspitači kao i izuzetno kvalitetan tim saradnika: psiholog, pedagog i logoped koji prate razvoj svakog deteta.

Prostor vrtića je savremeno i inspirativno opremljen, te poziva decu da ga istraže. I pruža velike mogućnosti za sveukupni dečji razvoj.

Dvorište: Ustanova raspolaže sa dva prostrana terena od kojih je jedan travnati sa dečjim mobilijarom, a drugi namenjen izvođenju fizičkih aktivnosti. Upravo zbog raspolaganja prostranim terenima, deci svih uzrasnih grupa svakodnevno je omogućen boravak napolju.

Dođite i budite deo našeg tima, jer pužići u našim vrtićima srećno odrastaju a kući se vraćaju puni novih znanja, srećni, nasmejani i puni samopouzdanja.

Nakon godina provedenih u našoj ustanovi deca su spremna za novi značajan korak u životu svakog deteta a to je polazak u školu, što pokazuju odlični rezultati prethodnih generacija pužića i pohvale i potvrde psihologa i učitelja.

Kontaktirajte nas preko Fejsbuk stranice Vrtić "Veseli pužić" ili putem telefona na broj 064/944 98 15.

Nastavak na JužneVesti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.