Putujući vrtić Veseli pužić i u niškom naselju Duvanište

Izvor: JužneVesti.com, 20.Sep.2021, 10:23

Putujući vrtić "Veseli pužić" i u niškom naselju Duvanište

Vrtić "Veseli pužić" koji je poznat po raznim putovanjima, ekskurzijama, posetama kulturnim ustanovama, sportskim aktivnostima, ali pre svega, po kvalitetnom radu, svoje mesto je dobio i u Duvaništu. Pored najsavremenijih edukativnih sredstava, "stub" vrtića je i kvalitetan stručan kadar. U "Veselom pužiću" roditelji mogu da upišu decu od jedne do šest godina, a vrši i upis dece u pripremnu predškolsku grupu.

Program predškolske ustanove "Veseli vrtić" je odobrilo >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << Ministarstvo prosvete jer on podstiče učenje kod dece kroz kreativne, zanimljive i podsticajne aktivnosti. U vrtiću deca razvijaju govor, stiču prva znanja iz matematike, ali mališanima omogućava i da na najbolji način upoznaju svet oko sebe i sve to isključivo kroz igru.

Zbog velikog broja izleta, putovanja, kao i ekskurzija vrtić je popularno dobio naziv "Putujući vrtić", tako da deca od malih nogu mogu da upoznaju mnoga zanimljiva mesta.

Još jedna od pogodnosti je i što taj vrtić omogućava deci da kroz svakodnevne sportske aktivnosti razviju ljubav prema sportu, ali i da se iskažu na velikom sportskom takmičenju "Pužićijada". To je prva održana dečja olimpijada za decu tog uzrasta na kojoj je učestvovalo preko stotinu mališana niških vrtića.

Takođe, organizuju i sportske sezonske aktivnosti u Sportskom centru "Čair", tako da deca imaju prilike da uče da voze rolere, plivaju, klizaju.

Gde je sport, tu je i kultura. U vrtiću se peva, svira i pleše, pa kroz muzičko iskustvo jačaju empatiju i socijalnu interakciju dece. Organizuju i posete pozorištu, kao i posete pozorišta vrtiću. Na programu su i časovi glume, pa uz veliku kreativnost vaspitača stvaraju predstave gde "pužići" postaju pravi mali glumci.

"Veseli vrtić" je prepoznatljiv i po kvalifikovanim vaspitačima i izuzetnim timom saradnika - psihologa, pedagoga i logopeda koji prate razvoj svakog deteta.

Za mališane je obezbeđen i savremeno opremljen prostor, kao i prostrano dvorište sa dva terena. Jedan teren je travnati sa dečjim mobilijarom, a drugi je namenjen za fizičke aktivnosti.

Dodatne informacije o "Veselom vrtiću" i upisu možete da dobijete preko zvanične stranice na Fejsbuku ili pozivom na broj 064/944 98 15.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Putujući vrtić "Veseli pužić" stigao je i u naselje Duvanište

Izvor: JužneVesti.com, 21.Sep.2021, 10:04

"Veseli pužić" je verifikovana predškolska ustanova od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, koja vrši upis dece od jedne do šest godina kao i upis dece u pripremnu predškolsku grupu. Takođe je omogućen produženi boravak za decu mlađeg školskog uzrasta....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.