Preminuo profesor Elektronskog i pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Đorđević

Izvor: JužneVesti.com, 06.Jun.2018, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Preminuo profesor Elektronskog i pomoćnik gradonačelnika Niša Goran Đorđević

Goran Đorđević preminuo je u 55. godini, kako se navodi na zvaničnom sajtu Grada Niša, posle duge i teške bolesti. Bio je redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Darka Bulatovića za oblast naprednih tehnologija.

Rođen je u Nišu 1963. godine, a osnovnu školu i potom Gimnaziju “Bora Stanković” je završio u rodnom gradu, kao nosilac Vukove diplome.

Elektronski fakultet, na kome je radio kao redovni profesor, upisao je 1983. >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << godine, a završio je “u roku” kao najbolji prvodiplomirani student u generaciji i nosilac srebrne značke niškog Univerziteta.

Magistrirao je 1992. godine, a doktorirao 1995. godine na Elektronskom fakultetu u Nišu u oblasti Robotike. Od 1988. godine radio je na Elektronskom fakultetu u Nišu, gde je izabran u zvanje redovnog profesora 2006. godine - piše na gradskom sajtu.

Bio je osnivač i rukovodilac Laboratorije za robotiku i automatizaciju, koja je jedna od vodećih u regionu, piše na gradskom sajtu, a u svojoj bogatoj akademskoj karijeri je držao nastavu na svim nivoima studija iz oblasti robotike, mehatronike i automatskog upravljanja.

Kao autor je objavio dva udžbenika i više od 100 naučnih radova, dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, a tokom radnog veka stručna usavršavanja imao je na eminentnijim institutima i univerzitetima u inostranstvu.

Promovisao je dostignuća mladih istraživača i jačao njihove preduzetničke sposobnosti na početku njihovih profesionalnih karijera. Ostavio je dubok trag na mnoge uspešne studente i nastavnike sa kojima je sarađivao tokom svoje karijere - navode na sajtu Grada.

Profesor Đorđević je od 2016. bio pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast nauke i naprednih tehnologija.

Na gradskom sajtu piše da će se komemoracija održati na Elektronskom fakultetu u Nišu u četvrtak 7. juna u 12 sati, u amfiteatru A1. Biće sahranjen u petak 8. juna u 14 sati, na Novom groblju u Nišu.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Preminuo pomoćnik gradonačelnika Niša

Izvor: Blic, 06.Jun.2018

Prof. dr Goran S. Đorđević, redovni profesor Elektronskog fakulteta u Nišu i pomoćnik gradonačelnika Niša za oblast naprednih tehnologija, preminuo je danas u 55. godini, posle duge i teške bolesti.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.