Poseban Dan škole: Radost, invetivnost i ozbiljnost profesora i učenika niške Gimanzije 9. maj (VIDEO)

Izvor: JuznaSrbija.info, 08.Maj.2020, 19:52

Poseban Dan škole: Radost, invetivnost i ozbiljnost profesora i učenika niške Gimanzije 9. maj (VIDEO)

U drugačijoj atmosferi ceo svet proslavlja 9. maj – Dan pobede nad fašizmom i Dan ujedinjenja Evrope. U drugačijoj atmosferi i Gimnazija „9. maj“, jedina niška gimnazija opšteg smera, proslavlja svoj jubilej – 30 godina postojanja.

Planovi, program proslave, odabir đaka, spisak gostiju, radost, isčekivanje, sve je to zbog pandemije zamenjeno filmom o školi.

„Profesori i učenici su se potrudili da nađu alternativu trodnevnoj školskoj proslavi >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << i svečanoj akademiji u Narodnom pozorištu.Za samo nekoliko dana osmislili su tekst, uvežbali delove, snimili mobilnim telefonom i poslali školskom administratoru da napravi kratak film kao trajni zapis pomenuvši i prošlost i sadašnjost, svrhu i cilj školovanja“, objašnjava v.d. direktora Predrag Nešović.

„Iznenađuje spremnost i mobilnost profesora i učenika – to nije ispunjavanje dužnosti da se obeleži Dan škole. To je iskrena radost da se pokaže inventivnost i ozbiljnost. Imponuje što se u ovom teškom vremenu pokazalo da se na učenike  i profesore može računati u svakom trenutku i da oni imaju stvarno osećanje pripadnosti školi i odgovornosti“.

Pogledavši stranicu sajta Gimnazije „9. maj“, svako će se uveriti da ovi gimnazijalci, uz znanje, neguju energiju, mladalački duh, optimizam i ideale koje u njima razvijaju profesori.

VIDEO: Gimazija 9.maj

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Povezane vesti

Gimnazija “9.maj” obeležila jubilej na do sada jedinstven način

Izvor: JUGpress.com, 08.Maj.2020

NIŠ..Najmladja niska Gimnazija “9.maj” obelezila je Dan skole  i jubilej, 30 godina od pocetka rada, na jedinstven nacin za uslove u kojima skole rade. Vredni ucenici ove gimnazije zajedno sa profesorima proslavili su tri decenije rada skole iz svojih domova zbog pandemije korana virusa koji nije...

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.