Podignut asfalt sa trotoara u Voždovoj, umesto njega behaton ploče

Izvor: JužneVesti.com, 05.Jun.2018, 14:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Podignut" asfalt sa trotoara u Voždovoj, umesto njega behaton ploče

Rekonstrukcija trotoara u Voždovoj ulici u centru Niša počela je uklanjanjem asfalta, a kako se navodi na zvaničnom gradskom sajtu, u prvoj fazi se radi na 200 m na neparnoj strani ulice - od raskrsnice sa Ulicom Vojvode Mišića do Ulice Dobrile Trajković.

Iz Grada saopštavaju da će, nakon što se ukloni asfalt, ekipe JKP Mediana ukloniti i korenje drveća koje je i izvazvalo oštećenja na trotoaru. IZ grada najavljuju da će radovi biti završeni što pre, ali ne >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << preziciraju rok; foto: www.ni.rs

Radovi obuhvataju uklanjanje postojećeg asfaltnog sloja i njegovu zamenu behaton pločama, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih i slabovidih osoba - navode na gradskom sajtu.

Vrednost radova je 1,2 miliona dinara, što je predviđeno Programom redovnog održavanja komunalne infrastrukture, a projekat je dobilo preduzeće M Univerzal tim.

Gradski većnik Miloš Milošević i direktor Direkcije za izgradnju grada Niša Nebojša Lović najavili su da će radovi biti završeni u najkraćem mogućem roku, ali nisu precizirali koji je rok u pitanju.

Napomenuli su i da je namera Grada da se, u dogledno vreme, svi asfaltni trotoari u Nišu pokriju behaton pločama. Tu nameru objašnjavaju time što “pored estetske vrednosti, omogućavaju i brzo otklanjanje kvarova na podzemnim instalacijama bez narušavanja izgleda trotoara”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela rekonstukcija trotoara u Voždovoj

Izvor: RadioCity.rs, 05.Jun.2018

Podignut je asfalt a umesto njega će biti postavljene behaton ploče, sa horizontalnom signalizacijom za kretanje slepih ili slabovidih osoba.. Nakon podizanja asfalta JKP Mediana će ukloniti korenje koje je pravilo opasne izbočine na trotoaru.. . Kako je navedeno na sajtu Grada Niša, gradski...

Nastavak na RadioCity.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.