Počela grejna sezona u Nišu, još bez potvrde o predloženom poskupljenju

Izvor: JužneVesti.com, 15.Okt.2019, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela grejna sezona u Nišu, još bez potvrde o predloženom poskupljenju

Kao što su i najavili iz Gradske toplane Niš, 15. oktobra započela je nova grejna sezona. Radijatori su, kako kažu, bili jutros topli, ali su kotlovi ugašeni zbog visokih dnevnih temperatutra. U narednim danima će, pojašnjavaju iz Toplane, grejanje zavisiti isključivo od vremenskih prilika. Nadzorni odbor preduzeća je predložio poskupljenje, ali o tome se nije glasalo na poslednjoj sednici Gradskog veća.

Nišlije koje se greju na daljinsko grejanje jutros >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << su probudili topli radijatori, ali tako je bilo samo do 8 sati, kada su svi toplotni izvori isključeni.

Svi toplotni izvori su startovali na vreme i bez problema. Obzirom na brz porast spoljne temperature isporuka toplotne energije je prekinuta u 8 sati. U večernjim časovima se ne očekuje ponovni start toplotnih izvora. U narednim danima, start toplotnih izvora će zavisiti isključivo od vremenskih prilika i tendencije rasta spoljnih temperatura vazduha - kažu u Toplani.

Nadzorni odbor ovog preduzeća predložio je poskupljenje grejanja, i to varijabilnog dela, zbog nešto više cene mazuta.

Međutim, ova odluka još nije stigla do Gradskog veća. Načelnica za Sekretarijata za komunalne delatnosti Vladislava Ivković kaže da je postupak u toku.

U trenutku kada se steknu svi uslovi i provere same cene i poštovanje obaveza prema Zakonu o zaštiti potrošača, cena će se naći na dnevnom redu sednice Veća - rekla je Ivkovićeva.

Ukoliko Sekretarijat usvoji predložene cene, one će postati zvanične i bez odluke Gradskog veća. Do tada će građani plaćati grejanje po ceni koja je trenutno aktuelna.

Podsetimo, Nadzorni odbor Gradske toplane predložio je nove cene - 23,46 dinara po kvadratnom metru, dok bi varijabilni deo trebalo da iznosi 6 dinara po kilovat satu.

To je skuplje u odnosu na početak prošle sezone kada je fisni deo bio 21,18 dinara po kvadratu, a kilovat sat energije plaćao se 5,40 dinara. Prošle godine u Gradskoj kući usvajali su izmene cena daljinskog grejanja sa velikim zakašnjenjem.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

POČELA GREJNA SEZONA U SRBIJI: Radijatori hladni samo u Beogradu

Izvor: Kurir, 15.Okt.2019

Dva aršina: Toplane u unutrašnjosti greju stanove ujutru i uveče, a u srpskoj prestonici grejanja nema uopšte zbog visokih dnevnih temperatura

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.