Pčelica planira postepeno gašenje kantina, radnici neće ostati bez posla

Izvor: JužneVesti.com, 10.Dec.2018, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Pčelica" planira postepeno gašenje kantina, radnici neće ostati bez posla

Zbog toga što je analiza pokazala da od 24 komercijalna objekta samo njih 3 posluju pozitivno, kaže direktorka niške Predškolske ustanove “Pčelica” Svetlana Mitić, oni će i narednom periodu biti postepeno zatvarani. Ističe da to nema veze sa produženim boravcima u osnovnim školama, kao i da zbog gašenja kantina radnici koji su bili angažovani u njima neće ostati bez posla.

Koje kantine su rentabilne, a koje bi trebalo da se zatvore, utvrdila je Radna grupa koju >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << je u julu ove godine formirao Grad, upravo zbog milionskih dugovanja “Pčelice”. Pokazalo se, kaže direktorka Mitić, da samo neki od komercijalnih objekata posluju u plusu.

Ostale kantine su negde na nuli ili posluju sa gubitkom. Tako da u toku jedne godine imamo, prema nekim procenama, oko 30 miliona dinara manjka, što nije mala cifra i moramo da radimo na tome da dođemo do boljih rezultata. Zato je Radna grupa došla do zaključka da postepeno treba gasiti kantine - objašnjava Mitićeva.

Direktorka “Pčelice” napominje da zatvaranje ovih komercijalnih objekata, odnosno kioska i prodavnica, neće biti rađeno na prečac, već da će biti rađene dodatne analize i uključiće se stručnjaci i nadležni.

Ono što treba da znaju zaposleni, jeste da niko neće ostati bez posla, svi ti ljudi će dobiti pozicije u okviru naše ustanove. Sve će se to raditi kako je najbolje i za ustanovu i za zaposlene u našoj ustanovi - objašnjava ona.

Zbog čega su 3 objekta rentabilna, a drugi ne, u Radnoj grupi nisu mogli sa sigurnošću da zaključe.

Smanjio se broj korisnika, eventualno nisu bili zadovoljni našim uslugama i ponudom. Veliki je i broj privatnih objekata brze hrane u okolini škola, koji verovatno imaju primamljivije prioizvode za mališane - kaže Mitićeva.

Većina kantina nalazi se u okviru ili u blizini škola, a direktorka “Pčelice” ističe da se njihovo zatvaranje neće odraziti na produžene boravke. Ona napominje da će deca koja su na produženom boravku i dalje normalno dobijati obroke, jer je u pitanju potpuno druga priča. Naime, kantine koje će se zatvarati spadaju u komercijalnu oblast, dok je boravak jedna od odnosnih delatnosti “Pčelice”.

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Zatvaranje većeg broja kantina PU "Pčelica"

Izvor: JuznaSrbija.info, 11.Dec.2018, 12:13

Zbog nerentabilnosti 21 objekta, od ukupno 24 kantine PU "Pčelica", planira se njihovo postepeno zatvaranje. To ne znači da će radnici ostati bez posla, kažu u toj ustanovi...Zatvaranje kantina neće uticati na produžene boravke i deca će u njima sasvim normalno dobijati obroke, jer jer je to potpuno...

Nastavak na JuznaSrbija.info...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.